YouTube içeriği oluşturmak için kullanılan araçlar?

burakayal61

Kayıtlı Kullanıcı
Merak ediyordum ve başkalarından biraz girdi almak istiyordum. Site için oluşturduğum bir Youtube kanalım var ve sonunda site için YouTube eğitimleri, incelemeleri ve benzeri şeyler oluşturmayı planlıyorum. Şu anda hiçbir içerik yok. Ancak, videoyla pek bir şey yapmayalı UZUN zaman oldu.

Dijital içeriği yakalamak için daha yaygın olan nedir, daha üst düzey bir DSLR mi yoksa özel bir dijital kayıt cihazı mı (eskiden film kamerası dediğimiz şey)?
Şu anda bir Nikon D7200'üm var ve üzerindeki görüntü kalitesi işi yapmaya yetecek kadar iyi ve onunla arayüz oluşturmak için harici mikrofonlar satın alabiliyorum (hem kablosuz hem de kablolu).

Ancak şu anda birkaç dakikadan uzun videolar için dijital içerik oluşturan herkesin önerilerine bakıyorum. Bunlardan bazılarının 15-20 dakika veya daha uzun olabileceğini görebiliyorum.

Benimki için sadece bir GoPro 12 kullanıyorum, ancak bir yürüyüş kanalım var ve gerçekten ihtiyacım olan tek şey bu.

Premiere Pro ile düzenleme yapıyorum.

60 fps'de 4K çekim yapıyorum ve çıktının mümkün olduğunca yüksek kalitede olmasını istiyorum.

Çeşitli farklı montajlar ve selfie çubukları kullanıyorum.

Ses kalitesini artırmak için harici mikrofonlarımı seviyorum.

Belki bu yardımcı olur?

Başlangıç olarak D7200 ile denemeye ve bunun için iyi harici mikrofonlar almaya meyilliyim. Video için 1920 x 1080 / 60 fps'de, karanlık senaryolar hariç çoğu ihtiyaç için yeterli olmalı. Zaten kamerayla çalışan kablosuz kontrolüm var.
Bazı araştırmalara göre, daha iyi sensörler ve video kalitesi nedeniyle video çeken birçok kamera arasında DSLR en iyi seçim gibi görünüyor.

Yaptığım bazı araştırmalara göre gece çekimleri (video dahil) için en iyi kameralardan biri Canon EOS R6. Gövde ve 24/105 F4 lens D7200'ün iyi bir iş çıkardığını görürsem Canon'a yükseltmeye değer olabilir çünkü video için kullanılmadığında teleskoplarda çekim kamerası olarak da kullanabilirim.

Ayrıca D7200 ve alabileceğim diğer kameralarla birlikte çalışmak için bir Panasonic HC V 770 almayı düşünüyorum.

Doğrudan kimseyle etkileşime girmeyeceğim için bir kulaklığa ihtiyacım olmayacak. Herhangi bir canlı yayın yalnızca görüntülenebilir bir etkinlik olacak.
Stüdyo kullanımı için mikrofonlara gelince, gitar ekipmanım olduğunda şarkı söylediğimde güneyli bir kurbağa gibi ses çıkardığımı fark edene kadar satın aldığım birkaç tane daha var, sadece onları satmaya hiç fırsat bulamadım.