HDD'nin yeni mi yoksa kullanılmış mı olduğuna dair sorular?

enes20

Kayıtlı Kullanıcı
İki adet 2,5 inç Seagate ST500LM030 HDD satın aldım. Seri numarasını CrystalDiskInfo'dan aldım ve Seagate web sitesine girdim, ancak garanti süresinin 2020'de sona erdiğini söylüyor.

Bu HDD'lerin orijinal, yeni, neredeyse yeni, iyi durumda veya yenilenmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Bu HDD'lerin SMART verilerinin sıfırlanıp sıfırlanmadığını öğrenmenin bir yolu var mı?

2,5 inçlik bir HDD satın aldığımda, SMART ve sıfırlama değerlerinin değiştirilip değiştirilmediğini veya sıfırlanıp sıfırlanmadığını öğrenmek mümkün mü? SMART değeri değiştirilmemiş veya sıfırlanmamışsa, gerçek mekanik, elektronik ve manyetik sağlığını belirlemek için birkaç saatlik yüzey taraması yapmak gerekli midir?

500 GB HDD'yi daha uyguna alabilirsiniz evet doğru fakat, Kingston 500 GB SSD'yi ise biraz daha fiyat farkı ödeyerek iyisini alabiliyorken. Hız ve güvenilirlik açısından kesinlikle SSD'yi tercih ederim. Peki siz (anlaşılan bir oyuncu olarak) neden SSD yerine HDD aldınız?

İlk sorunuza yalnızca satıcı cevap verebilir.

Sadece satıcının soruyu yanıtlayabileceği konusunda hemfikirim. Bu tamamen güven meselesi ve şu anda muhtemelen herhangi bir garanti mevcut değil. Bence HDD, konu sahibi için bugün iyi bir seçim değil ve SSD'nin daha iyi bir seçim olduğu konusunda hemfikirim. Sonuçta, sunulan tavsiyeler ne olursa olsun, bu kararı konu sahibi kendisi vermek zorunda kalacak.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri