Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Bilgisayar BIOS'ta mı takılı kaldı?

SuSkun

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar iyi akşamlar, Bilgisayarım dondu ve sıfırlamadan sonra BIOS otomatik olarak yeniden başladı ve ne yaparsam yapayım menüden çıkamıyorum. Nasıl olacak şimdi de düzelecek ki buradan çıkmam lazım.

Ne tür bir sıfırlama işlemi yaptınız?

Windows tamamen donduğu için mi sıfırlama düğmesine bastınız?

Yoksa Windows'u düzgün bir şekilde yeniden yüklemek yerine "sıfırladınız" mı?

İlk durumda, ya SSD ya da önyükleme yükleyicisi bozulmuş olacaktır.

İkinci durumda ise, bu işlevde sıklıkla olduğu gibi, Windows sıfırlama işlemi başarısız oldu.

Ne tür bir sıfırlama işlemi yaptınız?

Windows tamamen donduğu için mi sıfırlama düğmesine bastınız?

Yoksa Windows'u düzgün bir şekilde yeniden yüklemek yerine "sıfırladınız" mı?

İlk durumda, ya SSD ya da önyükleme yükleyicisi bozulmuş olacaktır.

İkinci durumda ise, bu işlevde sıklıkla olduğu gibi, Windows sıfırlama işlemi başarısız oldu.
Bilgisayar donduğu için düğmeye uzun süre basılı tuttum. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Bilgisayar donduğu için düğmeye uzun süre basılı tuttum. Bunu nasıl düzeltebilirim?
F10 tuşuna basmayı deneyin belki de değişiklikleri kaydetmek isteyip istemediğinizi soran bir alan açılacaktır. Eveti seçin ardından işletim sistemi normal şekilde başlayacaktır.

UEFI'de SSD'nin tanınıp tanınmadığını kontrol edin. Tanınıyorsa, Windows önyüklenebilir bir USB sürücüsü kullanarak onarım yapmayı deneyebilirsiniz. Tanınmıyorsa, SSD arızalanmıştır ve yeni bir tane edinmeniz gerekir.

UEFI'de SSD'nin tanınıp tanınmadığını kontrol edin. Tanınıyorsa, Windows önyüklenebilir bir USB sürücüsü kullanarak onarım yapmayı deneyebilirsiniz. Tanınmıyorsa, SSD arızalanmıştır ve yeni bir tane edinmeniz gerekir.
UEFI ayarlarımda Windows'un tanındığı görünüyor, ancak SSD'nin tam olarak nerede algılandığını bulamadım. Windows USB belleğiyle nasıl deneyebilirim veya şimdi tam olarak ne yapmam gerekiyor?

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri