Arkadaşlar selam. Şu an ana bilgisayarımda Linux Mint kullanıyorum ve gayet memnunum. Ancak bazı işler için (özellikle fotoğraf yükleme, dosya bulma ve Word kullanımı gibi) ikinci bir bilgisayara ihtiyaç duyuyorum.
Bu ikinci bilgisayarda Windows 7 kurulu ve artık güncellemem gerekiyor. Bu yüzden uygun fiyatlı, temel bir sistem kurmak istiyorum.
Ancak kafama takılan bir konu var.
Windows 11 için anakartta hangi özellikler olması gerekiyor?
Yeni bir anakart alacağım ama uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağım bilmiyorum.
Ama bunlar her anakartta oluyor mu, yoksa özellikle dikkat etmem gereken bir model mi var?
Bunu al geç diyebileceğiniz bir model var mı?
Teşekkürler.
Bu ikinci bilgisayarda Windows 7 kurulu ve artık güncellemem gerekiyor. Bu yüzden uygun fiyatlı, temel bir sistem kurmak istiyorum.
Ancak kafama takılan bir konu var.
Windows 11 için anakartta hangi özellikler olması gerekiyor?
Yeni bir anakart alacağım ama uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağım bilmiyorum.
Bildiğim kadarıyla önemli olanlar.
TPM 2.0 desteği gerekiyor diyorlar. UEFI olması lazım deniyor. Secure Boot şart mı emin değilimAma bunlar her anakartta oluyor mu, yoksa özellikle dikkat etmem gereken bir model mi var?
Ek bilgi
Kasa eski ama çok seviyorum, onu değiştirmek istemiyorum. Anakartı kendim takarım, o kısım sorun değil. Sadece uyumlu bir model almak istiyorumSiz ne önerirsiniz?
Windows 11 uyumlu anakart seçerken nelere dikkat etmeliyim?Bunu al geç diyebileceğiniz bir model var mı?
Teşekkürler.