Windows kurulumu sırasında siyah ekran sorunu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ramazan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ramazan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayarım üç gündür çalışmıyor, yeni bir 850W güç kaynağı taktıktan beri. İlk açtığımda sorunsuz çalıştı. Ama kapatıp tekrar açtığımda ekranda beyaz bir çizgi vardı (işletim sistemi bulunamadı). Görünüşe göre SSD'm arızalandı, çünkü hiçbir yerde tanınmıyor veya çalışmıyor.

SSD takılıyken önyükleme menüsüne veya BIOS'a bile erişemiyorum. Sadece siyah bir ekran. Bir şekilde her şeyi engelliyor.

Eğer fişini çekip yerine eski, yavaş ikinci SSD'mi (babamdan ödünç aldığım çok eski bir SSD) takarsam, önyüklemeyi nereden yapacağımı seçebilirim.

İkisi de bağlandığında, yukarıda açıklandığı gibi ekran siyah oluyor. Bu da SSD'nin ya arızalı olduğunu ya da bozuk olduğunu açıkça gösteriyor.

Kablolar çalışıyor çünkü başka parçaları takıp denedim ve tanındılar.

Şimdi başka bir sorun.

Eski, çalışan SSD'yi ve USB önyükleme çubuğunu takılı halde tutuyorsam, F2 tuşunu kullanarak USB'den önyükleme seçeneğini seçiyorum.

Ardından Windows logosu ve yükleme çemberi beliriyor. Ancak hemen sonrasında ekran tamamen kararıyor. Normalde siyah güç var ama hiçbir şey olmuyor.

Bundan önce, Windows kurulum CD'si ile harici bir CD okuyucu denedim. Çok uzun bir süre sonra mavi ekran belirdi. CD okuyucu da eski ve ödünç alınmış olduğu için her şey son derece yavaştı. Ve Windows'u kurmak istediğim bölümü seçebildim.

Ama yüklememe izin vermiyor.

Hata 0x8007045d

Ya SSD çok eski, ya çok yavaş, ya da bilmiyorum. Bağlantı noktaları çalışıyor gibi görünüyor.

Belki de anakartım hasar görmüştür.

Yoksa eski SSD çok mu yavaş?

Her şeyi denedim zaten.

Eskiden her şey düzgün çalışırken, yüksek grafik gereksinimleri olan oyunlar sık sık çöküyordu. Örneğin, bir oyun oynarken aniden siyah bir ekran geliyordu. Ses çok yavaş ve kesik kesik geliyordu. Sonra bilgisayar hemen yeniden başlıyordu. Eski oyunlar ve YouTube videoları, çok fazla talep gerektirmeyen şeyler, bilgisayar için sorun teşkil etmiyordu. Ancak bu durum düzelmeden kısa bir süre önce yeni bir şey olmaya başladı. Örneğin, YouTube'da bir şey değiştirmek için oyundan alt-tab ile çıktıktan sonra, tamamen donup kalıyordum ve hiçbir şey yapamıyordum.

Neyse, bilgisayarın yoğun performans artışları sırasında daha fazla güce ihtiyacı olduğunu düşündüm. Yeni silikon taktım. Başlangıçta bir kez çalıştı kısa bir oyun oynadım. Sonra ayrılmam gerekti ve o zamandan beri yukarıda anlatıldığı gibi. SSD bozuldu. İçindeyken hiçbir şey çalışmıyor, bu yüzden çıkaramıyorum. Diğer bilgisayarlardaki diğer kart okuyucular da onu tanımıyor. Yani bozuk.

Tamam, ama nedense işletim sistemimi yeniden yükleyemiyorum.

Bilgisayara kötü bir şey olmuş olmalı.

Anakartın da değiştirilmesi gerekebilir mi acaba? Güvenli olmak için ne önerirsiniz?

Yoksa yeni SSD artık çok mu yavaş?

Bilgisayarımda ciddi bir sorun var. Her zaman biraz garip davranıyordu ve sık sık çökme sorunları yaşıyordu.

Anakart b450m max pro

CPU Ryzen 5 3600

Yeni Radeon 7600 grafik kartı

Yeni güç kaynağı 850W (eskisi 700W idi)

Ama eski güç kaynağıyla da çalışmıyor.

32 GB RAM

Bilgisayar herhangi bir hata sesi de çıkarmıyor.

HD Ses konektörünü anakarta monte ettim.

Tüm fişler yerinde.

Hiçbir şey eksik değil.

Para israf etmek istemiyorum.

Peki, yeni bir SSD'ye mi yoksa yeni bir anakarta mı daha çok ihtiyaç var gibi görünüyor?

Yeni bir anakart, yeni bir 1 TB SSD'den aslında daha ucuz olurdu.

UEFI kullanarak USB bellekten önyükleme yaptığımda, Windows kurulum programına erişebiliyorum. Ancak, bu işlem çok, çok uzun sürüyor.

Önyükleyici menüsünde UEFI'yi seçmezsem bu ekran beliriyor, ancak ekran kararıyor.

Ekli dosyalar

• 1windowskurulumsorunu.webp
    1windowskurulumsorunu.webp
    536.6 KB · Görüntüleme: 4
  • windowskurulumsorunu.webp
    windowskurulumsorunu.webp
    249.2 KB · Görüntüleme: 0
  • windowskurulumsorunu1.webp
    windowskurulumsorunu1.webp
    259.9 KB · Görüntüleme: 0
  • windowskurulumsorunu3.webp
    windowskurulumsorunu3.webp
    110 KB · Görüntüleme: 1
SSD'yi bir kenara bırakın zaten bozuk olduğu aşikar, sadece bir SSD, şaşırmaya gerek yok. Eğer sorun yaşıyorsanız Medya Oluşturma Aracı'nı kullanarak USB belleği yeniden kopyalamayı deneyin kurulum rutini hatalı olabilir, bu bazen olur.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri