M.2 SSD BIOS’ta görünüyor ama Windows’ta yok, sebebi ne olabilir?

ferhat01

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, bir süredir arıyorum ama tam olarak bu durumu bulamadım ve daha önce hiç karşılaşmadım. Ya bir şeyi gözden kaçırıyorum ya da M.2 yuvası bir şekilde arızalı. ASUS X870E-CREATOR anakartım BIOS'ta M.2_2 (Gen5) yuvasındaki SSD'leri tanıyor, ancak Windows'ta, ne Aygıt Yöneticisi'nde ne de herhangi bir araç aracılığıyla tanımıyor.
  • Kullanım kılavuzuna göre, M.2_2 her zaman kullanılabilir durumdadır (x8/x4/x4 modu).
  • Ekran kartının bant genişliği de olması gerektiği gibi x16'dan x8'e düşürüldü.
  • Takılan SSD zamanla ısınıyor bu nedenle elektriksel olarak bağlıdır.
  • Farklı SSD'ler denedim. Crucial T700 ve Samsung 980.
  • Win11 ve Win10'da sonuç aynı.
  • Birinci PCIe 5.0 x16 yuvasında ekran kartı takılıyken ve takılı değilken.
  • İkinci PCIe 5.0 x8 yuvası için M.2_2 ile bant genişliğini paylaşan bir genişletme kartı kullanırsanız, SSD Windows altında sorunsuz bir şekilde tanınacaktır.
Fikir alışverişi için teşekkürler. :) BIOS bunu tanıyorsa ve oradaki test çalışması da başarılıysa, ne tür bir kusur olabileceğini anlamıyorum.

BIOS: Aygıt Yöneticisi: (şeffaf diskler diğer M.2 yuvalarındaki çeşitli testlerden alınmıştır) HWiNFO.

M.2 SSD BIOS’ta görünüyor ama Windows’ta yok, sebebi ne olabilir (1).webpM.2 SSD BIOS’ta görünüyor ama Windows’ta yok, sebebi ne olabilir (2).webpM.2 SSD BIOS’ta görünüyor ama Windows’ta yok, sebebi ne olabilir (3).webp

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri