SSD’de iki sıcaklık sensörü neden farklı değer gösterir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan texez10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

texez10

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,

Magician yazılımındaki SMART değerlerinde iki sıcaklık sensörü arasındaki sıcaklık farklarıyla ilgili bir sorum var.

Depolama aygıtlarının fiyatlarındaki keskin artışlardan kısa bir süre önce bir Samsung T7 aldım ve sıcaklık farklarını nasıl yorumlayacağımı bilmiyorum. Maalesef, sürücüyü daha sık kullanmaya ancak şimdi başlıyorum.

İlk sürücümde, 30°C'yi nadiren aştığına her zaman şaşırmıştım. Sürücü çalışırken neredeyse hiç ısınmıyordu. Yeni sabit sürücü ise genellikle 35°C civarına ulaşıyor. SSD'lerin HDD'lerden daha sıcak çalıştığının farkındayım.

Şimdi Magician yazılımındaki SMART değerlerine daha fazla dikkat ediyorum ve iki sıcaklık sensörü arasında önemli bir fark görüyorum. Örneğin, sensör 1 307 Kelvin, sensör 2 ise 316 Kelvin gösteriyor, bu da yaklaşık 43°C'ye denk geliyor.

Samsung T7 modellerinin partiye bağlı olarak biraz farklı çalışması mümkün mü? Sürücülerinizdeki ikinci sensör ne kadar ısınıyor? Hangi Kelvin değerinde endişelenmeye başlamalıyım?

Teşekkürler.

(T7) aslında bir SSD tanımlaması değil, Samsung'un teorik olarak herhangi bir modeli dahil edebileceği harici bir SSD için kullanılan bir tanımlamadır. Bu yüzden pek de şaşırtıcı değil. Harici sürücüler, mevcut özelliklerin sınırları dahilinde, her zaman az çok karışık bir durumdadır.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri