Intel işlemci değişti, şimdi TPM hatası ve BSOD alıyorum

navigatio

Kayıtlı Kullanıcı
Birkaç hafta önce, işlemcimde bilinen Intel sorunuyla karşılaştım, işlemcim tamamen bozuldu ve yakın zamanda değiştirildi. Ne yazık ki, bu arada yeni olan anakartım da arızalandı. Sistem birkaç hafta boyunca iyi çalıştı, ancak şimdi çok garip sorunlar yaşıyorum. Düzenli olarak mavi ekran hataları alıyorum, bazen rastgele, bazen programları yüklerken, ama özellikle Discord'u başlatırken. Mavi ekrandan sonra, Discord otomatik olarak yeniden başlatıldığında sistem birkaç kez önyükleme döngüsüne girdi. Sonunda, yaklaşık 20 denemeden sonra veya yeterince hızlı davranıp görev çubuğundan zamanında kapatmayı başarabilirsem, çalışıyordu. Şimdi Discord kaldırıldı, ancak aynı hatayla mavi ekran hataları almaya devam ediyorum.

Başlıkta da belirtildiği gibi, hata mesajı şöyle diyor. TPM donanım aygıt sürücüsünde geri döndürülemez bir hata oluştu ve TPM hizmetlerinin (örneğin, veri şifreleme) kullanımını engelliyor. Daha fazla yardım için bilgisayar üreticinize başvurun.

Dediğim gibi, işlemci yepyeni, yeni değiştirildi ve en son BIOS yüklü.

Anakartla ilgili bir sorun olup olmadığını bilmiyorum; o da yeni, ancak ikinci SSD'm bazen artık tanınmıyordu ve sistem Steam yüklenirken bazen çöküyordu.

Öncelikle şunu belirtmeliyim: Bu TPM olaylarının mavi ekran hatalarınızla doğrudan ilişkili olduğunu düşünmüyorum.

Güvenli Önyükleme ve BitLocker kullanıyor musunuz?

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri