Windows Defender kapalı olduğunu iddia ediyor ama kesinlikle çalışıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan WebCiGo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WebCiGo

Kayıtlı Kullanıcı
Windows Güvenliği dün geceden beri sorun çıkarıyor. Sağ alt köşede veya Windows Güvenliği'ni her açtığımda şu mesajı alıyorum:

"Virüs korumasını etkinleştirin. Virüs koruması şu anda devre dışı."

Sorun, tatilden döndükten sonra birkaç Windows/NET Framework güncellemesini aynı anda yükledikten hemen sonra başladı. Bundan önce her şey mükemmel çalışıyordu.

İşin komik yanı şu Defender devre dışı bile bırakılmamış.

PowerShell kullanarak epey test yaptım:

• Defender hizmeti çalışıyor.
  • Güvenlik Merkezi çalışıyor.
  • Microsoft.SecHealthUI yüklü ve durumu "Tamam".
  • Güvenlik Merkezi, Windows Defender'ı algılıyor.
  • Defender'ın kendi raporuna göre:
  • Antivirüs etkin
  • Gerçek zamanlı koruma aktif
  • Casus yazılım önleme aktif
  • Davranış izleme aktif
  • IOAV aktif
  • Kurcalamaya Karşı Koruma aktif
  • Çalışma Modu: Normal
  • Defender versiyonları da normal görünüyor.
Olay kayıtları da Defender'ın çalıştığını açıkça gösteriyor. "Uç nokta koruma istemcisi hatasız çalışıyor" gibi birden fazla mesaj ve "RTP durumu Etkin" şeklinde bir ifade yer alıyor.

Daha da ilginç olanı: Windows Güvenlik Merkezi, Defender durumunun başarıyla SECURITY_PRODUCT_STATE_ON olarak ayarlandığını açıkça bildiriyor.

Defender ve Güvenlik Merkezi günlüklerini de inceledik. Bu günlükler, Defender güncellemeleriyle ilgili çeşitli yeniden başlatmaları durum değişikliklerini gösterse de, kullanıcı arayüzünün neden daha sonra kalıcı olarak "kapalı" olduğunu açıklayacak herhangi bir şey ortaya koymuyor.

PowerShell şöyle diyor: "Çalışıyor."

Güvenlik Merkezi şöyle diyor: "Çalışıyor."

Windows güvenlik arayüzü şöyle diyor: "Çalışıyor."

Sağ alt köşedeki bildirim simgesi şöyle diyor: "Hayır"

Her şey güncellemelerden hemen sonra başladı.

Bu nedenle, sadece bildirim mesajını devre dışı bırakacak bir çözüm aramıyorum bunun yerine, özellikle bildirim mesajının neden yanlış bir durum aldığını veya güncellemeden sonra bu durumun nerede yanlış senkronize edildiğini öğrenmek istiyorum. Sinirden Windows'u silmeden önce bu durumun tam olarak nerede bozulmuş olabileceği veya Ağustos güncellemeleriyle ilgili olup olmadığı konusunda herhangi bir fikri olan var mı?

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri