Acer Nitro AN515-54'ün fanında sorun olabilir mi?

eyeelahmet

Kayıtlı Kullanıcı
Dizüstü bilgisayarı yaklaşık 5-6 yıl önce aldım. Aldığımda fanlar gayet iyi çalışıyordu ve yaklaşık dört yıl boyunca sorunsuz çalıştı. Sonra tipik CPU termal kısıtlama sorunları başladı, ancak dizüstü bilgisayarın arkasını destekleyerek bunu çözmeyi başardım. Yaklaşık bir yıl önce, fanlardan biri aniden yüksek sesli bir sürtünme sesi çıkarmaya başladı ve hemen dizüstü bilgisayarı kapattım. O zamandan beri, fanların tekrar sessiz çalışması için yaklaşık 5 ila 15 kez yeniden başlatmam gerekiyor. Açtığımda fanlar tıkırtı yapıyorsa, hemen tekrar kapatıyorum. Açtığımda tıkırtı yapmıyorsa, genellikle öyle kalıyor. Dizüstü bilgisayarımı birkaç kez açtım. Dışarıdan bakıldığında, fanlarda sorun olabilecek hiçbir şey göremiyorum. Dönmelerini engelleyecek hiçbir şey yok. Kirli veya tozlu da değiller birkaç kez temizledim. Temizlerken, fanları temizlemeden önce pili çıkardığımdan emin oldum ve ardından basınçlı hava ile dikkatlice temizledim.

Sorunum şu ki, dizüstü bilgisayarı çalıştırmayı başarsam ve fanlar sorunsuz çalışsa bile, yavaş yavaş tekrar tıkırdamaya başlıyorlar. Fanları değiştirmeyi düşünüyorum, ancak birçok sorum var. Böyle bir şeyi kime emanet edebileceğime emin değilim. Fanları kendim değiştirirsem, işlemciye doğrudan bağlı olduğu için işlemcinin termal macunu da dahil olmak üzere dizüstü bilgisayarın büyük bir bölümünün sökülmesi gerekecek. Ayrıca, şu anda dizüstü bilgisayarımın performans sorunu bu olduğu için (şu anda Intel(R) Core(TM) i5-9300H CPU @ 2.40GHz ve kendim yükselttiğim 32 GB RAM'im var orijinalinde sadece 8 GB vardı) daha iyi bir işlemci almayı da düşünüyorum.

Diğer sorunum ise yedek fanları nereden bulacağımı veya tam olarak hangilerini almam gerektiğini bilmemem. Fanları değiştirmenin mantıklı olup olmadığından da emin değilim. Ya fanları ben bozdum, ya da bunun dizüstü bilgisayarın aşırı ısınmasıyla bir ilgisi var, ya da fanlar kötü tasarlanmış ve yeni fanların da bozulması an meselesi diye düşündüm. Ayrıca internette, özellikle inanılmaz derecede ısınan oyun dizüstü bilgisayarlarında, termal macunun her iki ila üç yılda bir değiştirilmesi gerektiğini okudum, bu yüzden belki de değiştirmek daha da faydalı olabilir. Ancak oyun çalışmadan işlemcinin hızla yüksek sıcaklıklara ulaştığını fark etmedim. Gerçi her zaman bu kadar hızlı başlamadığını da söylemeliyim.

Dizüstü bilgisayarlar hakkında çok bilgisi olan biri bana ne yapmam gerektiği konusunda tavsiye verebilir mi lütfen? Özellikle fanların inanılmaz derecede yüksek sesle çalışması nedeniyle, bilgisayarı çalıştırmak için her gün 30 dakika harcamam gerekiyor ve bu da son derece rahatsız edici. Fanları kendim değiştirmem mantıklı mı yoksa bir tamir servisine mi götürmeliyim? İstanbul bölgesinde iyi bir tamir servisi bilen var mı?

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri