Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

AMD Ryzen 7 7800X3D için hangi işlemci soğutucusu uygundur?

rallyy

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar,

Hazır bir bilgisayar almak istiyordum. AMD Ryzen 7 7800X3D işlemciye sahip. Ancak soğutma konusunda kararsızım. Bana sıklıkla Be Quiet! Dark Rock Slim öneriliyor, bazıları ise Arctic Freezer 36 ARGB almamı söylüyor. Bazı incelemelere göre Arctic Freezer daha iyi.

Ne düşünüyorsunuz? İşlemci için gerçekten yeterince iyi mi?

Hava soğutucu arıyorsanız, fiyat performans şampiyonu Thermalright Peerless Assassin 120 SE'yi öneririm. Alternatif olarak, be quiet! Dark Rock Elite/Pro 5 veya Noctua NH-D15 gibi üst düzey modelleri de düşünebilirsiniz.

Şahsen ben Arctic Liquid Freezer'ın büyük bir hayranıyım. Bu tür bir soğutma performansına sahip, hepsi bir arada sıvı soğutucu inanılmaz derecede iyi. Bu yüzden pahalı hava soğutucuları ancak yüksek güvenilirlik garantisi istiyorsanız mantıklı geliyor.

Liquid Freezer'ı kullanırken, radyatörün çoğu rakip ürüne göre oldukça kalın olduğunu unutmayın! Ayrıca, iki adet 4+4 CPU güç kablomun uyumlu olması için 180° adaptörler de almak zorunda kaldım.

Konuyu okuyanlar
4 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri