Anakart sensöründe yüksek sıcaklıklar?

FaikDemir

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba. Sizin gibi bilgili kişilerin bana fikirlerini vermesini isterim. Bir Asus ROG STRIX B550-F GAMING anakartım var. AMD 5800X ile. Anakart sensör sıcaklığının kontrolden çıktığını doğruladım (her zaman 116 ile 117 derece arasında). Asus AI Suite 3 uygulamasında ve HWinfo'da kontrol ettim. İkisi de bana aynı sıcaklığı veriyor.

Bir süredir kontrol etmedim, yaklaşık bir yıl. Ama öncesinde bana doğru sıcaklığı veriyordu.
Ekipmanda herhangi bir arıza yok ve bazı basit oyunları denedim ve anakart sıcaklığı artmıyor (her zaman 116 veya 117).
Sorunum, bunun bir sensör arızası olup olmadığı, çünkü diğer ekipman sıcaklıklarının doğru olması.
Ekipmanı en başından itibaren undervolt yaptım (CPU 4400 ve voltaj 1.14) ve öncesinde sık sık sıcaklık sorunum olmadığını ve her zaman doğru olduğunu kontrol ettim.

Merhaba, hem boşta hem doluyken oyun aynı sıcaklığı mı gösteriyor?
Evet, her zaman aynı sıcaklığa sahip. Ayrıca, bilgisayarı başlattığım anda BIOS'a giriyorum ve 117 derece gösteriyor ve 10 saniyeden kısa sürede bu kadar ısınmasının imkansız olduğunu düşünüyorum.
Bunun bir sensör arızası olduğundan neredeyse eminim. Ancak bu bilgisayar alanında bazı garip şeyler gördüğümden, bunun ne olabileceğini bilen var mı diye merak ettim.

Size bunun bir sensör arızası değil, sıcaklık okuyucusunda bir arıza olduğunu garanti ederim. Normalde, sensörden veriyi alıp BIOS'a gösteren süper io çipiyle ilgili bir sorununuz olur. Benzer bir sorun yaşadım ve aynı gün çözdüler. Anakartı, anakart ve grafik kartı tamiri yapan bir tamirciye götürdüm Kadıköy'de saolsunlar yaptılar.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları