Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Anakart üzerindeki CPU LED'i kırmızı yanıyor, RAM'den kaynaklanıyor olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yumi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yumi

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, kendi bilgisayarımı kendim topladım. İşlemciyi (Ryzen 7 7700x) eBay'den ikinci el olarak aldım ve bugün geldi. ram hariç her şey kasaya zaten takılmıştı. RAM ise Cuma gününe kadar gelmeyecek. Anakartımın (MSI B650M Project Zero) bu "DEBUG LESS" özelliğine sahip olduğunu biliyordum. Bu yüzden, eksik RAM ve takılı olmayan ekran kartına rağmen, anakartın işlemciyi tanıyıp tanımadığını veya LED'in yanıp yanmadığını görmek için bilgisayarı açtım (eBay alıcı korumasını kullanmak için). Ancak işlemci LED'i kırmızı yanıyor.

Google gemini, bunun muhtemelen işlemcinin kendisindeki bellek denetleyicisinin RAM'i algılamadığı ve bu nedenle hatalı sinyal gönderdiği anlamına geldiğini öne sürdü. Bu olabilir mi? Soğutucu da işlemciye takılı ve işlemci güç kablosu da bağlı (iki ucu da anakarta takılan iki konektörlü bir işlemci kablosuyla).

Konuyu okuyanlar
5 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri