Üç adet M.2 NVMe SSD bağlamam gereken bir Gigabyte x870 Eagle WIFI7 anakartım var. Windows 11'i kuracağım ana SSD Crucial T500 1TB ve anladığım kadarıyla bunu CPU ve ekran kartının yanına, yani M.2 heatsink'in olduğu yere bağlamam gerekiyor. Daha sonra ana SSD'ye bağlı video oyunlarını koyacağım WD_BLACK SN850X 2TB'ımız var. Bunu nereye yerleştirmeliyim? Doğru anladıysam bir port x2'de, diğeri x4'te. Ve son olarak, retro gaming için Windows 7'yi kuracağım bir diğer Crucial T500 1TB'ım var, yani burada işletim sistemi ve Windows 11'de sorun çıkaran bazı eski video oyunları olacak.
Size sormak istediğim şey şu: Ekran kartını x16'dan x8'e düşürmemek için üçüncü SSD için bir adaptör satın almam gerekiyor mu? Lütfen bana nasıl çalıştığını veya hangi adaptörü almam gerektiğini açıklayabilir misiniz? Elbette anakartımdan bahsediyorum. Ve x2 ve x4'e işlevleri açısından hangisini koymak daha iyiyse (yani biri sadece oyun, diğeri işletim sistemi + oyun) 2. ve 3. SSD'yi nasıl konumlandırmalıyım? Şimdiden herkese teşekkür ederim, umarım kendimi iyi anlatabilmişimdir.
Size sormak istediğim şey şu: Ekran kartını x16'dan x8'e düşürmemek için üçüncü SSD için bir adaptör satın almam gerekiyor mu? Lütfen bana nasıl çalıştığını veya hangi adaptörü almam gerektiğini açıklayabilir misiniz? Elbette anakartımdan bahsediyorum. Ve x2 ve x4'e işlevleri açısından hangisini koymak daha iyiyse (yani biri sadece oyun, diğeri işletim sistemi + oyun) 2. ve 3. SSD'yi nasıl konumlandırmalıyım? Şimdiden herkese teşekkür ederim, umarım kendimi iyi anlatabilmişimdir.