Anakartımda VGA LED'leri yanıyor ancak HDMI üzerinden görüntü gelmiyor?

anadoluars

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba

Bilgisayarımda sürekli bir sorun yaşıyorum ve tamamen çıkmazdayım. Belki aranızdan birinin bir fikri vardır.

Sistemim.

Anakart: MSI B350M PRO-VDH

ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650

İşlemci / ram / Güç kaynağı: Tamamen takılı ve çalışır durumda.

Bağlantı: Monitör şu anda HDMI kablosuyla bağlı.

Açıldığında tüm fanlar dönüyor ve sisteme güç veriliyor. Anakart üzerindeki "VGA" için EZ Debug LED'i sürekli beyaz yanıyor. Monitör kısa süreliğine bekleme modundan ("Sinyal Yok") uyanıyor ve ardından hemen tekrar kapanıyor. Hiçbir görüntü görüntülenmiyor (BIOS bile).

Şu ana kadar test edip elediğim şeyler.

Ekran kartınız arızalı mı? HAYIR. GTX 1650 ekran kartımı bir arkadaşımın bilgisayarına taktım. DisplayPort kablosuyla anında mükemmel bir görüntü verdi.

Anakartım güç kaynağım mı sorunlu olabilir? Anakartıma RTX 3070 takılı, ancak HDMI üzerinden de bağlı yine de görüntü yok ve VGA LED'i yanıyor.

Güç ve Kablolar: Tüm konektörler (24 pin, CPU gücü, ön panel) sağlam bir şekilde takılı. Anakart sorunsuz bir şekilde açılıyor.

Bellek ve Minimum Yapılandırma: Yalnızca 2. yuvaya (DIMM2) 1 adet RAM çubuğu takılarak test edildi davranış aynı kaldı.

CMOS sıfırlama: Pil birkaç dakika süreyle çıkarıldı, kalan akım boşaltıldı ve JBAT1 pinleri köprülendi. Sorun devam ediyor.

Varsayım.

Anakartın BIOS'ta yanlış moda (UEFI yerine CSM) ayarlanmış olması ve GTX 1650'nin önyükleme sırasında HDMI üzerinden sinyal göndermemesi (GTX 10/16 serisinin bilinen bir önyükleme hatası) ancak DisplayPort üzerinden çalışması mümkün mü?

Maalesef şu anda sadece HDMI kablom var ve test için DisplayPort kablosuna veya eski bir ekran kartına erişimim yok.

Anakartın, video çıkışı olmasa bile, önyükleme sırasında ekran kartının HDMI portunu tanımasını sağlamanın bir yolu veya yöntemi var mı? Yoksa tek seçeneğim DisplayPort kablosu veya yedek bir ekran kartı almak mı?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri