B850 anakart önerisi ASUS mu ASRock mı? (9800X3D + Linux)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan denizk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

denizk

Kayıtlı Kullanıcı
Başlangıçta Zen 6'nın piyasaya sürülmesini beklemeyi planlamıştım, bu yüzden geçen yaz yükseltmeyi atladım (yine, büyük bir hata). Tüm siyasi gerilimler (İran savaşı, helyum sorunu, Tayvan) nedeniyle, kısa sürede 9800X3D'ye geçebilmek için bir B planım olsun istiyorum. Minimum gereksinimlerimi karşılayan şu üç anakart arasında kararsızım:
  • ATX
  • B850 yonga seti
  • 3 M2 yuvası
  • beyaz görünüm
  1. ASUS ROG Strix B850-G Oyunlar WIFI
  2. ASUS TUF Gaming B850M-Plus WIFI7 W
  3. ASRock B850M Steel Legend WiFi
Steel Legend diğer ikisine göre önemli ölçüde daha ucuz, ancak Asrock'ın 9800X3D arızalarıyla ilgili maalesef çok kötü bir itibarı var. Ayrıca, bir M.2 yuvası yalnızca x2 hızında bağlı ve USB 3.0 port seçimi oldukça sınırlı. Bu durumda, fiyat farkı beni çok fazla rahatsız etmezdi. Asus anakartlar neredeyse aynı fiyata sahip ve yalnızca küçük detaylarda farklılık gösteriyor. Uzun vadede Windows'tan uzaklaşmak istediğim için, burada Linux altında B850 anakartlarla ilgili genel deneyimi olan var mı diye sormak istedim. Tercih edilmesi veya kaçınılması gereken üreticiler var mı? Intel I226-V ağ çipi (Strix'te kullanılan) hakkında internette çok fazla olumsuz bilgi buldum. Linux kullanıcıları bu yüzden bundan kaçınmalı mı? Bu konuda birkaç konu başlığı var, ancak bunlar genellikle üç yıldan daha eski. Steel Legend, DP portu üzerinden 4K120 çözünürlük sunarken Asus anakartlar neden yalnızca 4K60 sunuyor? Bu, entegre GPU'ya bağlı değil mi? Entegre GPU kullanan ve test eden var mı?

Genellikle, CAD yazılımında bir anakart tasarlarken, DisplayPort için minimum frekans gibi tasarım parametreleriyle bir ağ tanımlarsınız. Bu parametrelere uyulmazsa, program birçok uyarı ve hata verir ve dışa aktarma engellenir. Sanırım ASUS bu parametreleri yapılandırmış ancak yerleşimin (yani kalan çipler ve izler) hala çalışması için bunları gevşetmek zorunda kalmıştır.

Başka konularda dikkatsiz davranan ve bunu fark etmeyen üreticiler de olabilir bir müşteri olarak bunu başlangıçta bilemezsiniz.

AMD iGPU'nun kendisi 4K@120Hz'i 10bpc'de (hatta 5K2K'yı bile) kolayca işliyor.

Intel i226-V ağ kartı zaten kullanılabilir durumda. Belirli gereksinimleriniz varsa lütfen bize bildirin.

Merhaba. Şu anda muhtemelen sizi de etkileyecek çok özel bir sorun yaşadığım için buraya yazıyorum.

Tüm bilgisayarlarımızı Windows'tan Linux'a geçirdim. Her şey harika, ancak B650 yonga setine sahip bilgisayar bekleme moduna geçmiyor. Görünüşe göre bu, tüm B650 anakartları ve haleflerini etkiliyor. Örneğin, acpi Mode=Windows 2015 çekirdek komutuyla yapılan geçici çözüm benim için sorunu çözmüyor.

Bu anakartların Linux altında kusursuz çalışıp çalışmadığını veya bu sorundan etkilenip etkilenmediklerini kontrol etmenizi öneririm.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri