Bilgisayar kendiliğinden açılıyor çözemiyorum?

CoolStar01

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, bilgisayarımda bir sorun yaşıyorum ve bir türlü çözemiyorum.

Bilgisayarımı yaklaşık üç hafta önce topladım ve tamamen kapalı olmasına rağmen kendiliğinden açılıyor. Bu durum her seferinde tam olarak 23:12'te oluyor. Ardından normal şekilde açılıyor ve Windows bunun için herhangi bir neden göstermiyor. Bu davranış tekrarlanabilir.

Sistem saatini 23:10'a ayarlayıp bilgisayarı kapatırsam, tam 2 dakika sonra otomatik olarak yeniden başlıyor.

Şu ana kadar test ettiklerim:
  • powercfg -waketimers aktif zamanlayıcı yok
  • powercfg -devicequery wake_armed tüm cihazlar devre dışı bırakıldı
  • powercfg -lastwake sonuç yok
  • Olay günlüğü kontrol edildi ilgili bir şey bulunamadı
  • Görev planlama / otomatik bakım işaretli aktif bir şey yok
  • Hızlı başlatma devre dışı bırakıldı
  • BIOS Uyandırma seçenekleri devre dışı bırakıldı (LAN üzerinden uyandırma)
  • BIOS varsayılan ayarlarına sıfırlandı (Optimize Edilmiş Varsayılan Ayarları Yükle)

Bu özelliğin sistem saati üzerinden çalışmasının tek yolu, anakartın güç yönetimidir. Bu, Güç düğmesine basılarak, Wake on LAN, Güç geri yükleme (güç geri geldiğinde çoklu priz açılır) ve bir zamanlayıcı aracılığıyla etkinleştirilebilir.

Bilgisayarın belirli bir saatte açılacak şekilde ayarlanmasını sağlayabilirsiniz böylece ofis çalışanları şirkete geldiğinde bilgisayar hazır olur veya yönetici gece güncellemeleri yapabilir.

BIOS ayarlarını kontrol etmeniz gerekecek. Özellik etkinleştirilmiş olabilir, ancak BIOS/UEFI'de görüntülenmiyor olabilir. Bir aksaklık, saatin kendini sıfırlamasına neden olmuş olabilir. Tek çözüm CMOS'u temizlemektir. Ya CMOS temizleme düğmesine basın (varsa) ya da CMOS jumper'ını 5 dakika süreyle çıkarın. Jumper yoksa, pili 5 dakika süreyle çıkarın.

Konuyu okuyanlar
4 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri