Bilişim teknolojileri iş piyasasının mevcut durumu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aDam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aDam

Only
Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, yaklaşık 7 yıldır yazılım geliştirici olarak çalışıyordum ve son zamanlarda neredeyse 5 yıldır çalıştığım şirketteki yeniden yapılanma nedeniyle işsiz kaldım. Bu yüzden şu anda tekrar iş başvurularında bulunuyorum, ancak yazılım geliştirmeyi büyük ölçüde dış kaynak kullanımıyla yapıldığını düşündüğüm için muhtemelen bu alandan vazgeçeceğim. En fazla, yüksek düzeyde uzmanlaşmış beceriler (full-stack, DevOps, SAP, vb.) gerekiyor.

Bu nedenle, daha önce hiç bu alanda çalışmamış olmama rağmen, şu anda BT yardım masası pozisyonlarına başvuruyorum. Bence bu tür işler, yerinde gerçek bir ihtiyaç olduğunda dış kaynak kullanımıyla yapılamaz. Özellikle, bir fareyi değiştirmek kadar basit bir şey olabilir. Bundan sonra, belki de uygulama yönetimi alanında daha da uzmanlaşmak istiyorum.

Bu da elbette önemli ölçüde daha düşük bir maaş beklemem gerektiği anlamına geliyor. Bu pek cesaret verici değil, ancak günümüzde ve muhtemelen gelecekte de birçok insan çok daha kötü durumda. Makul derecede iyi çalışma koşullarına sahip bir iş bulabilirsem mutlu oluyorum. Ancak, özellikle kira olmak üzere genel olarak artan maliyetler bağlamında düşük maaşı düşündüğünüzde durum gerçekten sinir bozucu hale geliyor.

Mevcut iş piyasasına ilişkin ilk izlenimim, neredeyse hiç boş pozisyon olmadığı yönünde. İstanbul metropol bölgesi hariç daha kırsal yerlere başvuruyorum ve nispeten az sayıda pozisyon buluyorum. Çoğu pozisyon son derece uzmanlaşmış beceriler gerektiriyor. Başvurduğum pozisyonlar bile mükemmel adayın başvurması durumunda daha çok bir formalite gibi görünüyor. Kendi şirketimden bunun yaygın bir uygulama olduğunu biliyorum. Her neyse, şimdiye kadar herhangi bir geri bildirim almadım.

Bu da beni sorularıma getiriyor. Mevcut iş piyasasını nasıl değerlendirirsiniz? Gelişimi hakkındaki düşünceleriniz neler? Şirketlerinizde işler nasıl gidiyor (işe alım dondurmaları)?

Bakış açılarınızı duymak için sabırsızlanıyorum ve her türlü ipucuna minnettar olurum.

Basitçe söylemek gerekirse, kamu sektöründe yazılım geliştirici pozisyonu arayan neredeyse herkes var çünkü maaşlar genellikle sektör standartlarıyla rekabet edemiyor.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri