Birden fazla USB hub'ını birden fazla USB portuna bağlayabilir miyim?

kalpsiz02

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar, masaüstü bilgisayarımda USB portları ciddi anlamda yetmemeye başladı 😅 Klavye, mouse, webcam, mikrofon, harici disk, gamepad derken arka panel doldu taştı. Şu an bir tane USB hub kullanıyorum ama o da doldu. Aklıma şu geldi. Birden fazla USB hub’ı, bilgisayardaki farklı USB portlarına taksam sorun olur mu?

Arka paneldeki bir USB 3.0 portuna 1 hub, çn paneldeki USB’ye başka bir hub, hatta gerekirse bir hub’a başka bir hub bağlamak.

Böyle kullanınca performans düşer mi? Özellikle harici SSD veya webcam gibi veri aktaran cihazlarda hız kaybı olur mu? Güç konusu da kafamı kurcalıyor. Hepsi aynı anda çalışırsa anakarta yük bindirir mi? Sistemim masaüstü ve güç kaynağım yeterli ama USB kontrolcü tarafında bir limit var mı bilmiyorum.

Bu şekilde kullanan var mı? Stabil çalışıyor mu yoksa saçma bir fikir mi?

Pasif devrelerde, tüm konektörler dolu olduğunda bu durum sonunda sorunlara yol açacaktır.
Aktif devrelerde ise bunu herhangi bir sorun yaşamadan uygulayabilirsiniz. Ama sonra neden karşılık gelen sayıda yuvaya sahip olanı almadığınızı merak ediyorum.

Her USB portu teorik hız sunar ama aynı kontrolcüye bağlı portlar bant genişliğini paylaşabilir. Bazı anakartlarda arka panel portları tek kontrolcüye, ön panel başka kontrolcüye bağlı olur.

Yani arka panele 2 hub, ön panele 1 hub şeklinde.

Faydası olursa Laptop kullanan arkadaşlar dikkat edin. Tek USB kontrolcüsünden besleniyor olabilir. Çoklu hub takınca ani bağlantı kopmaları yaşanabiliyor.

Konuyu okuyanlar
17 dk

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri