BSOD mavi ekran hatasını nasıl düzeltebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Derk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Derk

Kayıtlı Kullanıcı

BSOD (Çekirdek Güvenlik Kontrolü Hatası), bu mavi ekran hatasını nasıl düzeltebilirim?​

Bir süredir "Çekirdek Güvenlik Kontrolü Hatası" kodlu mavi ekran hatası alıyorum, bu da bozuk veriye işaret ediyor olmalı. Sorunu düzeltmek için sfc /scannow komutunu denedim. İlk denemede bozuk veri tespit edildi ve görünüşe göre onarıldı. Ne yazık ki, hala mavi ekran hatası alıyorum. Daha sonraki bir sfc taraması herhangi bir bozuk veri tespit etmedi. Ayrıca, bunun neden olabileceğini düşünerek ram'imi 8 GB'tan 32 GB'a yükselttim. Yine de sonuç alamadım, umutsuzluğa kapılıyorum.

Eski ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin.

Eğer "REFERENCE BY POINTER" hatası alıyorsanız, bunun nedeni eski grafik sürücüleri olabilir. Özellikle AMD kullanıcıları için bu sürücüleri güncellemek, sorun gidermenin ilk ve basit adımıdır. Şu adımları izleyin:

Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi'ni açın.

Aygıt Yöneticisi'nde "Grafik kartları" kategorisini genişletin.

Ekran kartı sürücünüze sağ tıklayın.

"Sürücüyü güncelle" > "Güncellenmiş sürücü yazılımını otomatik olarak ara" seçeneğini seçin. Bu, en son sürücüyü yükleyecektir.

Bu durum ayrıca RAM modülünüzün arızalı olduğunu da gösterebilir. Yeni bir RAM modülü takıp ardından bellek tanılama testi yapmayı deneyin. Her bir RAM modülünü test edin, belki bir tanesi arızalı olabilir.

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri