Çevrimiçi eğitim işletmesi nasıl oluşturulur?

emr.asln

Çevrimiçi eğitime olan talep artıyor. Bunun birkaç nedeni var.
  • Geleneksel sınıf içi öğrenim giderek pahalı hale geliyor.
  • İnsanlar yıllarını harcamak yerine, beceri edinmeye ve bilgiyi hızlı bir şekilde toplamaya daha fazla ilgi duyuyorlar.
  • İnsanlar esnek çalışma saatleriyle öğrenmeye ilgi duyuyorlar.

Çevrimiçi bir iş kurmak, eğitim uygun alan olabilir mi?
  • Bir youtube öğrenme kanalı mı?
  • Gerçek zamanlı dersler veya soru-cevap oturumları vermek için Zoom veya TikTok/Facebook Live gibi uygulamaları kullanma mı?
  • Yapılandırılmış kurslar oluşturup ve bunları Udemy, vb. platformlarda satmak mı.

Öncelikle çok çok iyi derecede hakim olduğunuz ve talebin de olduğu bir konu seçmelisiniz çünkü talep yoksa hiçbir şey satamazsınız, örneğin diller, tasarım veya finans olabilir, ikincisinin genellikle çok fazla nişi vardır, sonra eğitim içeriği oluşturabilirsiniz, tercihen video halindeyse daha iyidir, herkesin anlaması çok daha kolaydır ve öğrenirken daha eğlencelidir, sonra her türlü eğitim içeriğini satmak için yaygın olarak kullanılan Udemy gibi platformları kullanın, bunu tanıtmanın en iyi yolu her zaman YouTube olacaktır ve oradan gerisi pratik olarak kendi kendine hallolur, değil mi?

Yüksek öğrenim veya profesyonel gelişim olsun, bir yer ve hedef kitle belirleyin. Sonra, kaliteli içerik oluşturun, kullanıcı dostu bir platform geliştirin ve bunu sosyal medya ve SEO aracılığıyla pazarlayın. Değer odaklı kurslar sunmak, ilgi çekici dersler vermek ve kitlenizle güven oluşturmak başarının anahtarıdır.

Çevrimiçi bir kariyer inşa etmek istiyorsanız, çok iyi olduğunuz şeyi bulmaya çalışın ve bunun ticari bir değeri olup olmadığını kontrol edin. Becerilerinizin ticari değeri varsa ve çok doygun bir bölüm değilse, bunun üzerinde çalışabilirsiniz ve çok doygunsa başka bir şey bulmanız gerekecektir. Başlamanın en iyi yollarından biri serbest çalışan pazarlarına katılmaktır.

Tek bir kategori üzerinden ilerlerseniz daha etkili olur, farklı farklı kategorilere yönelmek kullanıcının kafasını karıştırır.