Merhaba arkadaşlar,
i7 11700k'dan çift Epyc 7601'e geçtim, çünkü %100 CPU yüküne çok sık ulaşıyordum.
Ve ilk birkaç gün iyi gidiyordu ama şimdi gerçekten garip bir şey oldu.
CPU yükü %10'da sınırlanmış gibi görünüyor, bu yüzden Web'de gezinme bile yavaş hissettiriyor.
CorePrio adlı bir araçtan bahseden birkaç konu buldum ama bunun da çok az etkisi oldu ya da hiç olmadı.
Bu yüzden bir Windows zamanlama sorunu olduğundan şüphelendiğim için, tüm çekirdeklere %100 ulaşmanın mümkün olup olmadığını görmek istedim.
Prime95 SmallFFT'ler ve şaşırtıcı bir şekilde Performans daha iyi oldu.
Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım
Her şeyin durmasını ve p95'e yoğunlaşmasını bekliyordum, OBS, bir oyun ve daha fazlasını çalıştırıp, lanet olası bir stres testi çalıştırmadan daha iyi bir deneyim elde edebileceğimi değil.
Belki de ayarlamam gereken bazı BIOS Ayarları var acaba ?
Sistem Bilgileri
İşletim Sistemi: İş İstasyonları için Win 10 (En Yeni Güncelleme 10.0.19045)
2x Epyc 7601 32 Çekirdek
256 GB ECC RAM
Supermicro H11DSi-NT Rev1.0
RTX 3080ti
i7 11700k'dan çift Epyc 7601'e geçtim, çünkü %100 CPU yüküne çok sık ulaşıyordum.
Ve ilk birkaç gün iyi gidiyordu ama şimdi gerçekten garip bir şey oldu.
CPU yükü %10'da sınırlanmış gibi görünüyor, bu yüzden Web'de gezinme bile yavaş hissettiriyor.
CorePrio adlı bir araçtan bahseden birkaç konu buldum ama bunun da çok az etkisi oldu ya da hiç olmadı.
Bu yüzden bir Windows zamanlama sorunu olduğundan şüphelendiğim için, tüm çekirdeklere %100 ulaşmanın mümkün olup olmadığını görmek istedim.
Prime95 SmallFFT'ler ve şaşırtıcı bir şekilde Performans daha iyi oldu.
Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım
Her şeyin durmasını ve p95'e yoğunlaşmasını bekliyordum, OBS, bir oyun ve daha fazlasını çalıştırıp, lanet olası bir stres testi çalıştırmadan daha iyi bir deneyim elde edebileceğimi değil.
Belki de ayarlamam gereken bazı BIOS Ayarları var acaba ?
Sistem Bilgileri
İşletim Sistemi: İş İstasyonları için Win 10 (En Yeni Güncelleme 10.0.19045)
2x Epyc 7601 32 Çekirdek
256 GB ECC RAM
Supermicro H11DSi-NT Rev1.0
RTX 3080ti