Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Gün İçinde "Hiç Vaktim Yok" Demekten Nasıl Kurtulurum?

1772621883227.webp

Selam dostlar! Hepimiz aynı dertten muzdaribiz: Sabah bir uyanıyoruz, akşam olmuş ama yapılacaklar listesi hala dağ gibi duruyor. "Zaman akıp gidiyor" diyoruz ama aslında biz o zamanın içinde sürükleniyoruz. Bugün size hayat kalitenizi artıracak, uygulaması bedava ama etkisi paha biçilemez birkaç günlük yaşam taktiği anlatacağım.
1. "Kurbağayı Ye" Taktiği (Günün En Zor İşini Önce Yap)
İsmi biraz garip gelebilir ama mantığı çok basit. Günün en can sıkıcı, en çok ertelemek istediğiniz işi hangisiyse, sabah ilk iş onu aradan çıkarın.
Neden? Çünkü o işi yapmadığınız her dakika, beyninizin arkasında bir yük olarak kalıyor ve diğer işlerinize odaklanmanızı engelliyor. O "dev iş" bitince gelen rahatlama hissiyle günün geri kalanı su gibi akıyor.
2. İki Dakika Kuralı
Eğer bir iş (birine cevap yazmak, sofrayı toplamak, bir faturayı ödemek vb.) 2 dakikadan az sürecekse, onu asla listeye yazmayın ve ertelemeyin. Hemen o an yapın.
Sonuç: Küçük işlerin birikip bir çığa dönüşmesini engellemiş olursunuz. Akşam eve geldiğinizde karşınıza çıkan "küçük dağlar" bu şekilde yok oluyor.
3. Eisenhower Matrisi (Acil mi, Önemli mi?)
Bazen çok çalışıyoruz ama aslında önemli olmayan şeylerle vakit öldürüyoruz. İşlerinizi kağıda dökün ve şu dört gruba ayırın:
Acil ve Önemli: Hemen yap! (Sınav, son teslim tarihi olan iş)
Acil Değil Ama Önemli: Planla! (Spor yapmak, kitap okumak, bir kursa başlamak)
Acil Ama Önemli Değil: Başkasına devret veya hızlıca geç. (Gereksiz telefonlar, bazı e-postalar)
Acil Değil, Önemli Değil: Hayatından çıkar! (Sosyal medyada sonsuz kaydırma yapmak)
4. Bildirim Detoksu
Zamanımızı çalan en büyük hırsız cebimizdeki telefon. Bir işe odaklanmışken gelen bir Instagram bildirimi, dikkatinizi toplamanız için gereken 20 dakikayı çöpe atıyor.
Uygulama: Önemli bir şeyle ilgilenirken telefonu başka bir odaya bırakın veya "Rahatsız Etme" moduna alın. Dünya 25 dakika sizsiz dönmeye devam edebilir, söz veriyorum!
5. Hayır Demeyi Öğrenin
Zaman yönetimi sadece kendi işlerinizi planlamak değil, başkalarının sizin zamanınızı çalmasına izin vermemektir. Size bir şey katmayacak tekliflere nazikçe "Hayır" diyebilmek, kendinize ayıracağınız en büyük hediyedir.
Siz gün içinde en çok neye vakit harcadığınızı düşünüyorsunuz? Benim en büyük vaktimi sosyal medya çalıyor diyenler buraya! Tavsiyelerinizi veya takıldığınız yerleri bekliyorum.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri