Geçen yıl Mac M almayı ciddi olarak düşündüm (metal kasa tasarımını gerçekten çok beğeniyorum), ancak yine aynı sebeplerden dolayı almaktan vazgeçtim.
1. Apple (M işlemcileri ve hala harika video çeken iPhone kameraları bir yana) yıllardır teknolojik olarak geride kalıyor. Zaten teneke kutuda bulunan Type-C bağlantı noktasını yenilik olarak sunuyorlar. Kafesteki bir hamster bile sahibinin programını ve ne kadar umursamadığını göstermek için OLED ekran kullanırken, Apple OLED ekranlar hakkında düşünmeye yeni başlıyor.
2. Bu, herhangi bir nedenle cihazlarını özelleştirmek istemeyen insanlar için kapalı bir ekosistem. Ancak az da olsa bilgisi olan herkes için bu durum son derece korkutucu. Bilgisayarım ve telefonum Apple'ın düşündüğü gibi değil, benim istediğim gibi çalışacak.
3. Intel'in Lunar Lake işlemcilerinin ve AMD'nin benzer işlemcilerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, iş amaçlı Ultrabook'ların pil ömrü Mac'lerle aynı seviyede, hatta daha iyi. Donanımları daha da iyi ve tasarımları da mükemmel. Magnezyum alaşımından yapılmış, 1 cm kalınlığında ve "Mac gibi" dokunmatik ekranlı bir Honor Magic Art 14'üm vardı çok havalıydı. ASUS'un da iyi Zephyris modelleri var.
4. Kusursuz bir ekosisteme gelince, diğer önde gelen üreticiler zaten bu yönde ilerliyor. Yazılım hala bazı yerlerde berbat (örneğin, Honor ekosisteminde), ancak Samsung'unki daha iyi. Genel olarak, hiç kimse Apple'ın seviyesine çıkarmasa bile, kusursuzluğun özelleştirilebileceği argümanı hala geçerli, Apple'ın kapalı ekosisteminin diğer tüm sınırlamaları ise devam ediyor.