Hem oyun hem Kubernetes için sistem upgrade mantıklı mı?

asimaksu

Kayıtlı Kullanıcı
İyi günler, sevgili techforum üyeleri, kullanım alışkanlıklarım biraz değiştiği için bir süredir bilgisayarımı yükseltme fikriyle oynuyorum.

Eskidensadece oyun oynamak için kullanıyordum, ancak şimdi zamanımın yaklaşık %50'sini oyun oynamak oluşturuyor. Kalan %50'lik kısım ise Docker, Kubernetes ve benzeri teknolojileri test etmek ve denemek, ayrıca çeşitli MMO'lar için yerel özel sunucular çalıştırmakla geçiyor ancak sadece kendim veya ara sıra bir arkadaşımla 5800X3Dişlemcim ve 9070 XT Pulse ekran kartımla oyun performansından her zaman oldukça memnundum.

Ayrıca hiçbir zaman ram darboğazı yaşamadım (32GB DDR4-3600).
Ancak, özel sunucular çalıştırırken, özellikle aynı bilgisayarda bir (veya daha fazla) oyun istemcisi çalıştırırken, tüm çekirdeklerin yoğun bir şekilde kullanıldığını fark ettim.

Kubernetes kullanırken de benzer bir sorun gözlemledim.

Genel olarak, 5800X3D'nin oyunlar dışında tam olarak bir iş yükü taşıyıcısı olmadığını biliyorum.

Bu nedenle, oyun performansından çok fazla ödün vermeden sistemin yeteneklerini genişletmeyi ve aynı zamanda 5800X3D ve RAM'i satarak maliyetin yaklaşık %30-50'sini geri kazanmayı hedefledim.

İşlemci ve ATX için yeterince stabil olduğu sürece basit bir anakart düşünüyordum. Dürüst olmak gerekirse, sistemi kendim karar verecek kadar iyi tanımıyorum.

İşlemciye gelince, 9950X veya 270K Plus'a bakıyorum; ilkinin avantajı kullanım ömrünün sonuna yaklaşmış olmaması, ikincisinin avantajı ise fiyat avantajı. Bildiğim kadarıyla, 9950X, performans kaybı olmadan ECO modunda (105W?) çalıştırılabiliyor yanlışsam lütfen düzeltin ancak Intel'de durumun nasıl olduğunu bilmiyorum.

RAM için 32 veya 48 GB düşünüyorum; 64 GB biraz fazla pahalı, diye düşünüyorum. Dürüst olmak gerekirse, hangi RAM modüllerini alacağımdan emin değilim.

Sahip olduğum ve kullanmaya devam edeceğim bileşenler:
8 fanlı North XL,
2x120mm fanlı Thermalright Peerless Assassin 120,
1x NVMe PCIe 3.0,
2x 2TB SSD,
Gigabyte GP-UD750GM 750W,
Sapphire 9070 XT Pulse.

Soru şu: Bütün bunlar mantıklı mı, yoksa RAM fiyatları düşene ve belki yeni bir işlemci nesli çıkana kadar beklemeli miyim?

Acele yok sadece bir düşünce ve işleri biraz daha kolaylaştırır. Elbette bekleyebilirim. ;)

Not: Eminim bir şeyleri unutmuşumdur, bu yüzden lütfen bana kızmayın ve sormaktan çekinmeyin.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri