Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

HP Dizüstü Bilgisayar Ev Wi-Fi'sine Bağlanmıyor

kerimcan

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

HP dizüstü bilgisayarım var, ev Wi-Fi'ımı bulamamasıyla ilgili sorunlar yaşıyorum. Telefonumun etkin noktasını sorunsuz bir şekilde bulup bağlanabiliyorum, ancak ev Wi-Fi'ını veya komşunun Wi-Fi'ını görmüyor veya bağlanmıyor. Herhangi bir yardım takdir edilir.

Denediğim şeyler.
Sorun, bu makineye Windows 7 Ultimate'ın yeni bir kurulumunu gerçekleştirdikten sonra başladı, Windows 11 çalıştırıyordu ve üzerindeki bloatware tarafından engelleniyor. Kurulumdan sonra HİÇBİR Wi-Fi ağını görmüyordu, ağ sürücülerini güncelledim ve etkin noktamı görebiliyordum, ancak ev Wi-Fi'ımı göremiyordum.

Bilgisayar Donanımı:
CPU: Intel (R) Core(TM) i3-6100U CPU @ 2.3GHz
Kurulu Bellek (RAM): 8GB
Sistem Türü: 64-bit İşletim
Sistemi Çalışan İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate
Ağ Kartı: Intel Dual Band Wireless-AC 316

Teşekkür ederim.

Merhaba, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

HP dizüstü bilgisayarım var, ev Wi-Fi'ımı bulamamasıyla ilgili sorunlar yaşıyorum. Telefonumun etkin noktasını sorunsuz bir şekilde bulup bağlanabiliyorum, ancak ev Wi-Fi'ını veya komşunun Wi-Fi'ını görmüyor veya bağlanmıyor. Herhangi bir yardım takdir edilir.

Denediğim şeyler.
Sorun, bu makineye Windows 7 Ultimate'ın yeni bir kurulumunu gerçekleştirdikten sonra başladı, Windows 11 çalıştırıyordu ve üzerindeki bloatware tarafından engelleniyor. Kurulumdan sonra HİÇBİR Wi-Fi ağını görmüyordu, ağ sürücülerini güncelledim ve etkin noktamı görebiliyordum, ancak ev Wi-Fi'ımı göremiyordum.

Bilgisayar Donanımı:
CPU: Intel (R) Core(TM) i3-6100U CPU @ 2.3GHz
Kurulu Bellek (RAM): 8GB
Sistem Türü: 64-bit İşletim
Sistemi Çalışan İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate
Ağ Kartı: Intel Dual Band Wireless-AC 316

Teşekkür ederim.
Dizüstü bilgisayarınız telefonunuzun erişim noktasını algılayıp bağlanabiliyor ancak ev Wi-Fi'nize bağlanamıyorsa, bu durum bir donanım arızasından çok uyumluluk veya sürücü sorununa benziyor.

Sürücü Özellikleri: Ağ sürücülerini güncellemiş olsanız bile, Intel Dual Band Wireless-AC 316 kartı için resmi Windows 7 64-bit sürücüsünü kullandığınızdan emin olun, yalnızca genel veya Windows Update sürümünü değil. Bunu, modeliniz için HP sitesinden veya Intel'in resmi sitesinden manuel olarak indirin.

Wi-Fi Modu/Uyumluluk: Modern yönlendiriciler genellikle eski işletim sistemi kurulumlarının (örneğin Windows 7) bazen zorlandığı "sadece 802.11ac" modunda çalışır. Yönlendirici ayarlarınıza giriş yapın ve kablosuz modunu 802.11n, 802.11g/n veya Karma Mod (sadece ac yerine) olarak ayarlayın. Bu sorunu hemen çözebilir.

Wi-Fi Frekans Bandı: Ev Wi-Fi'nizin yalnızca 5GHz'de yayın yapıp yapmadığını kontrol edin. Windows 7 sürücüleri + eski donanımlar genellikle 5GHz ile sorun yaşar. Devre dışıysa yönlendirici ayarlarınızda 2,4GHz'yi etkinleştirin.

Güvenlik Türü: Bazı eski sistemlerde WPA3 kullanan Wi-Fi ağlarına bağlanma sorunları vardır. Yönlendiriciniz WPA3 veya WPA3/WPA2 karışık olarak ayarlanmışsa, yalnızca WPA2-PSK (AES) olarak ayarlamayı deneyin.

SSID Yayını: Yönlendiricinizin SSID'yi (ağ adı) herkese açık olarak yayınladığından emin olun. Gizli ağlar bazen yeni yüklenen Windows 7 makinelerinde sorunlara neden olur.

Alternatif Test: Başka bir yönlendiriciniz varsa veya farklı ayarlarla (2.4GHz, WPA2, n-mode) bir misafir ağı oluşturabiliyorsanız, dizüstü bilgisayarınızın onu görüp göremeyeceğini bağlanıp bağlanamayacağını test edin.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri