HP Dizüstü Bilgisayar Ev Wi-Fi'sine Bağlanmıyor

kerimcan

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

HP dizüstü bilgisayarım var, ev Wi-Fi'ımı bulamamasıyla ilgili sorunlar yaşıyorum. Telefonumun etkin noktasını sorunsuz bir şekilde bulup bağlanabiliyorum, ancak ev Wi-Fi'ını veya komşunun Wi-Fi'ını görmüyor veya bağlanmıyor. Herhangi bir yardım takdir edilir.

Denediğim şeyler.
Sorun, bu makineye Windows 7 Ultimate'ın yeni bir kurulumunu gerçekleştirdikten sonra başladı, Windows 11 çalıştırıyordu ve üzerindeki bloatware tarafından engelleniyor. Kurulumdan sonra HİÇBİR Wi-Fi ağını görmüyordu, ağ sürücülerini güncelledim ve etkin noktamı görebiliyordum, ancak ev Wi-Fi'ımı göremiyordum.

Bilgisayar Donanımı:
CPU: Intel (R) Core(TM) i3-6100U CPU @ 2.3GHz
Kurulu Bellek (RAM): 8GB
Sistem Türü: 64-bit İşletim
Sistemi Çalışan İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate
Ağ Kartı: Intel Dual Band Wireless-AC 316

Teşekkür ederim.

Merhaba, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

HP dizüstü bilgisayarım var, ev Wi-Fi'ımı bulamamasıyla ilgili sorunlar yaşıyorum. Telefonumun etkin noktasını sorunsuz bir şekilde bulup bağlanabiliyorum, ancak ev Wi-Fi'ını veya komşunun Wi-Fi'ını görmüyor veya bağlanmıyor. Herhangi bir yardım takdir edilir.

Denediğim şeyler.
Sorun, bu makineye Windows 7 Ultimate'ın yeni bir kurulumunu gerçekleştirdikten sonra başladı, Windows 11 çalıştırıyordu ve üzerindeki bloatware tarafından engelleniyor. Kurulumdan sonra HİÇBİR Wi-Fi ağını görmüyordu, ağ sürücülerini güncelledim ve etkin noktamı görebiliyordum, ancak ev Wi-Fi'ımı göremiyordum.

Bilgisayar Donanımı:
CPU: Intel (R) Core(TM) i3-6100U CPU @ 2.3GHz
Kurulu Bellek (RAM): 8GB
Sistem Türü: 64-bit İşletim
Sistemi Çalışan İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate
Ağ Kartı: Intel Dual Band Wireless-AC 316

Teşekkür ederim.
Dizüstü bilgisayarınız telefonunuzun erişim noktasını algılayıp bağlanabiliyor ancak ev Wi-Fi'nize bağlanamıyorsa, bu durum bir donanım arızasından çok uyumluluk veya sürücü sorununa benziyor.

Sürücü Özellikleri: Ağ sürücülerini güncellemiş olsanız bile, Intel Dual Band Wireless-AC 316 kartı için resmi Windows 7 64-bit sürücüsünü kullandığınızdan emin olun, yalnızca genel veya Windows Update sürümünü değil. Bunu, modeliniz için HP sitesinden veya Intel'in resmi sitesinden manuel olarak indirin.

Wi-Fi Modu/Uyumluluk: Modern yönlendiriciler genellikle eski işletim sistemi kurulumlarının (örneğin Windows 7) bazen zorlandığı "sadece 802.11ac" modunda çalışır. Yönlendirici ayarlarınıza giriş yapın ve kablosuz modunu 802.11n, 802.11g/n veya Karma Mod (sadece ac yerine) olarak ayarlayın. Bu sorunu hemen çözebilir.

Wi-Fi Frekans Bandı: Ev Wi-Fi'nizin yalnızca 5GHz'de yayın yapıp yapmadığını kontrol edin. Windows 7 sürücüleri + eski donanımlar genellikle 5GHz ile sorun yaşar. Devre dışıysa yönlendirici ayarlarınızda 2,4GHz'yi etkinleştirin.

Güvenlik Türü: Bazı eski sistemlerde WPA3 kullanan Wi-Fi ağlarına bağlanma sorunları vardır. Yönlendiriciniz WPA3 veya WPA3/WPA2 karışık olarak ayarlanmışsa, yalnızca WPA2-PSK (AES) olarak ayarlamayı deneyin.

SSID Yayını: Yönlendiricinizin SSID'yi (ağ adı) herkese açık olarak yayınladığından emin olun. Gizli ağlar bazen yeni yüklenen Windows 7 makinelerinde sorunlara neden olur.

Alternatif Test: Başka bir yönlendiriciniz varsa veya farklı ayarlarla (2.4GHz, WPA2, n-mode) bir misafir ağı oluşturabiliyorsanız, dizüstü bilgisayarınızın onu görüp göremeyeceğini bağlanıp bağlanamayacağını test edin.