Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Immortals Fenyx Rising Oyunda Donmalar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DenizLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

DenizLi

Misafir
Immortals Fenyx Rising'de Donmalar.webp

Immortals Fenyx Rising eskiden sorunsuz çalışıyordu. Ancak son zamanlarda, bazen 10 saniyeye kadar süren ciddi donmalar yaşanmaya başladı. Ayrıca yarım saniye süren kısa takılmalar da oluyor.

Üstelik, oyunun kendisi de her aşamada daha yavaş yükleniyor. İlk olarak, ek içerik arama aşamasında. İkinci olarak, kayıtlı bir oyunu yükledikten sonra 20 saniye veya daha fazla süreyle siyah bir ekran görünüyor ve ardından oyun yükleniyor. Zindandan çıktıktan sonraki yükleme süresi orantısız derecede uzadı. Eskiden, bir zindanı tamamladıktan sonra yukarı doğru uçan bir anka kuşu animasyonu olurdu ve ardından hemen ortaya çıkardı. Ancak şimdi, tüm bunlardan sonra bile 10 saniye veya daha fazla süreyle beyaz bir ekran gösteriliyor.

Oyun donmaları sırasında FPS'im sabit kalıyor. Bu sorunu diğer oyunlarda yaşamadığımı belirtmekte fayda var. Dahası, her geçen gün daha da kötüleştiğini fark ettim. Bu arada, oyunu ilk kez oynamıyorum; daha önce de mikro donmalar yaşadım, ancak bu kadar gecikme hiç yaşamadım.

Şimdiye kadar denediğim her şey.
Öncelikle Steam'de dosya bütünlüğü kontrolü yaptım ve tüm dosyalar başarılı oldu. Ayrıca bellek ayarlarında Direct X Texture Builder Cache temizledim.
Ubisoft Connect ayarlarında bulut senkronizasyonunu ve yer paylaşımlarını devre dışı bıraktım. Ayrıca Ubisoft Game Launcher klasöründe önbellek klasörünün adını yedek sürüm olarak değiştirdim.

Yakın zamanda temiz bir kurulumdan sonra ekran kartı sürücüsünü yeniden yükledim. E-çekirdekleri devre dışı bırakmak da yardımcı olmadı.

Ne yapmalıyım? Bu oyundaki tüm donmalardan nasıl kurtulabilirim?
Sistemle ilgili ek bilgiler:

• Ekran kartı: Nvidia GeForce RTX 4070 Super
  • İşlemci: Intel Core i5-14600KF
  • SSD: Kingston KC3000
  • RAM: Corsair DIMM 16x2 GB DDR5-6400
  • Güç kaynağı: be quiet! Pure Power 12M 750W
  • Anakart: MSI Z790 GAMING PLUS WIFI
  • İşlemci Soğutucu: DeepCool AK620 DIGITAL
  • İşletim Sistemi: Windows 11
  • Oyun satın alma platformu: Steam

Son zamanlarda Windows'unuzu, sürücülerinizi veya oyununuzu güncellediniz mi? Herhangi bir program yüklediniz mi? Bu ifadeler ortaya çıkmaya başladığı sırada olağandışı bir şey yapıyor muydunuz? Sıcaklıklarınızı ve sistem yükünüzü kontrol ettiniz mi? Bu durum diğer oyunlarda da oluyor mu?

Windows'u onarım amaçlı yeniden yükledim. Ama bu bir aydan fazla önceydi. Sürücüleri yeniden yükledim, bunu daha önce yazımda da belirtmiştim. Ayrıca kısa süre önce BIOS'u da güncelledim.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri