İnsanlar gerçekten zamanla kişiliklerini değiştirirler mi?

eseripower

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların zamanla kişiliklerini gerçekten değiştirip değiştirmedikleri ya da sadece etraflarındaki farklı durumlara ve ortamlara farklı özelliklerini yansıtacak şekilde uyum sağlayıp sağlamadıkları konusunda çok düşündüm.

Doğal olarak sabırsız olan biri gerçekten sabırlı bir insan olabilir mi, yoksa sadece sabırsızlığını gizlemede daha mı iyi? Başkalarının neye inandığını merak ediyorum. Temel özelliklerimiz sabit mi, yoksa kendimizi gerçekten değiştirebilir miyiz?

Zamanla ve farklı ilişkilerde, kendinizde veya başka birinde gerçek bir değişim fark ettiniz mi?

Çok iyi bir soru, benim görüşüme göre aynı kalıyoruz ancak zamanla kişiliklerimizi daha yoğun bir şekilde geliştiriyoruz. Bu günlerde çok iddialıyım, her zaman bir noktaya kadar öyleydim, sadece şimdiki kadar değil.

Sanırım gençken farklı kişilikler sergiliyorsunuz, ama yaşlandıkça kişiliğiniz hemen hemen aynı kalıyor.

İnsanlar kesinlikle değişir. Yaşlandıkça öncelikleriniz değişir, yaş da size olgunluk getirir ve kişiliğiniz tamamen değişir. Ancak, asla değişmeyen bir şey vardır, örneğin mizacınız.

Yaş ilerledikçe duruluyoruz, daha sakin, daha ılımlı oluyoruz gibi hissediyorum.