İş yerinde masaüstü izleme programı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonim1i
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

Anonim1i

Misafir
İş yerinde masaüstü izleme programı

Herkese selam, başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim. Anonim yazabildiğim için ayrıca teşekkürler. Bir sistem yöneticisi meslektaşımla ilgili bir durum yaşadım. Yaklaşık bir ay önce, bir çalışanın masaüstü izleme programı kurması istenmişti. Program, şirketin müdürünün bilgisayarına kurulmuştu. Bugün, birlikte çalıştığımız biri müdür değil, sanırım kıdemli bir kişi- bu soruyu yazdı. Meğerse bu programı, müdürün bilgisayarında kendisi hakkında yazılanları izlemek için kullanıyormuş. Sonra da aynı programı diğer kişiler için de kurmalarını istemiş. Meslektaşım çok sinirlendi ve "Onlara lanet olsun, bu tür bir yaklaşım olmaz" dedi. Bu arada, sistemi biz yönetiyor olsak da, bu tür hizmetleri sağlamakla yükümlü değiliz.

Bunu kendisi yapan meslektaşım şimdi kendini savunarak, programı müdür için kurduğunu ve hepsinin iş bilgisayarlarında olduğunu söylüyor. Kimse onu eleştirmedi veya azarlamadı, ama o kendini suçlamaya başladı. "Teoride, insanların mesajlaşma uygulamalarına vb. erişmemeleri gerekirdi" diyor. Aslında bunda yanlış bir şey yok; Sözde üst düzey yetkili, çalışanların özel mesajlarda kendisi hakkında konuştuklarını gördü. Hiç de iyi bir görüntü değildi. Bu konuda sizin fikrinizi merak ediyorum. Ben bu tür yaygaraya kesinlikle karşıyım; tarayıcı geçmişinizi kontrol etseler veya ekran sürenizi izleseler bile bunu etik dışı buluyorum. Aslında, böyle bir şey olduğunda, bir organizasyonun adeta bir fare yuvasına dönüştüğünü düşünüyorum! Anladığım kadarıyla program, "İzleri Gizle" ekranının periyodik olarak ekran görüntülerini alıyor, ama belki de almıyordur, emin değilim.

Herkese iyi günler! Umarım başka hiç kimse hayatında böyle bir şeyle karşılaşmak zorunda kalmaz.

Örneğin başıma gelse, yeni bir iş bulduktan sonra istifa etmem için bir motivasyon kaynağı olarak görürdüm.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri