İşlemci i7 14700kf ve Ryzen 7 7800x3d hangisi olmalı?

gokhanbaran39

Kayıtlı Kullanıcı
Yavaş yavaş kendi bilgisayarımı toplamaya başlıyorum, işlemci seçimi konusunda hala kararsızım. Hayatım boyunca Intel (çoğunlukla i5) kullandım ve Amd işlemciye geçmeyi düşünüyorum.

Son yıllarda giderek daha fazla insan AMD'ye geçiyor (X3D Wow Gun gibi), her şeyin yolunda olduğunu ve onları rahatsız etmediğini iddia ediyorlar. Ancak zaman zaman, yorumlar ve incelemeler AMD işlemcilerin hala büyük bir baş belası olduğunu belirtiyor. Avantajı platform kararlılığı, Intel'in tek nesillik ve geçici yapısı gibi değil, şimdi bir de anakartı güncellemeniz gerekiyor, bu yüzden düşünüyorum ki, İşlemciyi esas olarak oyun ve YouTube için seçiyorum, üzerinde çalışma yapmayı planlamıyorum, belki Word veya Excel dışında.

Şu anda teknik özellikler için montaj yapıyorum:
- DDR5 32GB (6000)
- RTX 5070ti (belki ilk başta 3060ti gibi çalışabilir, ama kesin değil)

Ayrıca, eğer i7-14700kf işlemcim varsa, onu soğutmanın en iyi yolu nedir? Su soğutma mı yoksa iyi bir hava soğutması mı yeterli (AMD'ninki kesinlikle yeterli hava soğutmasına sahip)?

850W'lık bir güç kaynağı montaj için yeterli olur mu?

i7 14700kf ve Ryzen 7 7800x3d.webp

Benim i7-14700kf işlemcim ve DEEPCOOL Assassin IV VC Vision hava soğutucum var ve sorunsuz çalışıyor. 7800x3D abartısına gelince. AMD'nin pazarlama departmanı Intel'inkinden daha iyi.

AMD oyunlarda kutudan çıktığı haliyle biraz daha iyi olacak, ancak Intel'in enerji tasarruflu çekirdeklerini devre dışı bırakırsanız, fark ortadan kalkıyor.

Intel basit günlük işlerde daha iyi. Ayrıca, AMD işlemciyle çalışmayan (bazı komutlar desteklenmiyor) bazı oyunlarla da karşılaşabilirsiniz. Bu günlerde nadir olsa da yine de mümkün.

Ayrıca, AMD'nin arıza oranı Intel'den daha yüksek. Ancak her ikisi de arızalanabilir; modern işlemciler güvenilmezdir.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları