KB5074109 Güncellemesi Windows 11’de Nvidia Sorunlarına Neden Oldu

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

aDam

Only
Kayıtlı Kullanıcı

Windows 11 KB5074109 güncellemesi, Nvidia Ekran Kartlarında Sorun Yarattı.​

KB5074109 Güncellemesi Windows 11’de Nvidia Sorunlarına Neden Oldu.webp

Microsoft’un Windows 11 için yayınladığı KB5074109 güncellemesi, Nvidia ekran kartı kullanan bazı kullanıcılar için performans ve kararlılık sorunlarına yol açtı. Kullanıcılar; oyunlarda FPS düşüşleri, sistem donmaları ve sürücü uyumsuzlukları yaşadıklarını bildiriyor. Microsoft ve Nvidia’nın sorunu incelemeye aldığı, çözüm için yeni bir güncellemenin yolda olduğu belirtiliyor.

Windows 11 için yakın zamanda yayınlanan KB5074109 güncellemesi, Nvidia ekran kartı kullanan kullanıcılar için bir dizi soruna yol açtı: siyah ekranlar, mavi ekran hataları, görüntü bozuklukları ve 15-20 fps'lik performans düşüşü.

Şu anda tek etkili çözüm KB5074109 güncellemesini kaldırmaktır. Testler, güncellemeyi geri aldıktan sonra kare hızının hemen normale döndüğünü doğrulamaktadır. Ancak bu güncelleme 100'den fazla güvenlik açığını düzeltiyor, bu yüzden olayın iki yönü var, bir yanda bilgisayar güvenliği, diğer yanda kararlılık ve FPS. Nvidia ve Microsoft sorunun farkında. Her şeyin doğru olduğunu doğruluyorlar. Şu anda yapay zeka ağına ne yaptıklarını araştırıyorlar, ancak bir aydır herhangi bir sonuca ulaşamadılar.

Bazı kullanıcılar, Linux kurup AMD işlemci alsaydım keşke, şimdi sadece acı çekmekten başka çaremiz yok diye yorum yağdırıyorlar.

Paylaşım için teşekkürler. Bu durum gerçekten can sıkıcı, özellikle güvenlik ve performans arasında seçim yapmak zorunda kalmak kullanıcıları zorluyor.

Henüz güncellemeyi kaldırmak istemeyenler için Nvidia sürücülerini **DDU (Display driver Uninstaller)** ile güvenli modda tamamen silip en güncel sürümü temiz kurulumla yüklemek bazen geçici bir rahatlama sağlayabiliyor. Ancak kalıcı çözüm için Microsoft ve Nvidia'dan gelecek "hotfix" yamasını beklemekten başka çare görünmüyor.

Aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlar varsa, deneyimlerini ve uyguladıkları geçici çözümleri paylaşabilirse çok yararlı olur.

Arkadaşlar, ben Linux kullanıyorum. Linux gerçekten çok iyi. Oyunlar sorunsuz çalışıyor, POE2 ve Force'u zaten test ettim ve her şey sorunsuz çalışıyor. Windows uygulamaları da iyi, ama bolca ücretsiz ve optimize edilmiş alternatif varken neden uğraşayım ki?

Beyler, otomatik güncellemeleri devre dışı bırakın. Bu "güvenlik" olayı, lisanssız içeriği ifşa etmek için şüpheli web sitelerindeki büyük yeşil İNDİR düğmelerine tıklayan kişiler içindir.

TechFoumTR Blog Yazıları