Last of Us 2'yi ilk kez oynadım ve sonu beni gerçekten çok sinirlendirdi.
İlerleyen bölümlerde spoiler (oyun 5 yıldan fazla süredir piyasada) ve duygusal anlar olacak, bu yüzden bunlara ihtiyacınız yoksa, lütfen geçin.
Öncelikle, oyun mekaniği, grafikler veya müzik konusunda hiçbir şikayetim yok. Her şey ilk oyunla aynı. Çok keyif aldım. Yağmalama, ateş etme ve tırmanma gayet iyi. Her şey güzel ve ilgi çekici. Kıyamet sonrası atmosferi de gayet iyi.
Hatta olay örgüsünün çoğu bile fena değil. İyi kurgulanmış başlangıçta Ellie'ye acıyoruz çünkü Joel gözlerinin önünde öldürüldü ve o onun için bir baba gibiydi. Üstelik son zamanlarda araları pek iyi olmamasına rağmen.
İlk bölümden zaten Joel'in, medeniyeti yeniden kurma şansını elinden alan (ya da en iyi ihtimalle önemli ölçüde geciktiren) bencil bir pislik olduğunu biliyoruz. Bütün bunları, "kızını" ikinci kez kaybetmek istemediği için yaptı.
Sonra da bizi Abby'nin yanına atıyorlar, böylece onun hikayesini, bakış açısını ve motivasyonunu anlayabiliyoruz. Tamam. Onun iyi bir kız, bir asker olduğunu anlıyoruz. Arkadaşları ve çevresi için. Bir kere intikamını aldıevet, bu oldu. Ama! Tommy'yi ya da Ellie'yi öldürmedi. Açık bir amaç vardı ona ulaştılar, hepsi bu, gerisi önemsiz.
Ellie'nin aksine. Joel'in intikamını almak için bir sürü masum insanı, Abby'nin tüm arkadaşlarını, köpekleri öldüren azılı bir psikopat. Tüm bunlardan sonra bile, Abby ona ulaştığında onu İKİNCİ KEZ öldürmedi! Hatta hamile Dina'yı bile bağışladı. Evet, hemen değil, evet, Lev sayesinde! Ama dayandı ve gitti. O aptalı ve "karısını" bağışladı.
İyi bir hayat yaşıyorlar. Aile hayatı. Her şey neredeyse yolunda, travma sonrası stres bozukluğu hariç! Zavallı Ellie, Joel'in ölümünün acı dolu anılarıyla boğuşuyor!
Sonra Tommy gelir ve Abby'yi avlamaya devam etmesi için onu çağırır! Ama Ellie reddeder! Ve bu son derece mantıklı! Bize onun daha akıllı hale geldiği, şu anda sahip olduğu her şeyin SADECE Abby'nin onu ve Dina'yı bağışlaması sayesinde olduğunu anladığı gösteriliyor!
Ama ben Ellie'nin tekrar normale döndüğüne, intikamın geçmişte kaldığına ve Tommy'nin intikamından Abby'yi kurtarmaya gitmek istediğine inanıyordum. Ya da Abby ile birlikte Ateşböcekleri'nin geri kalanını bulup onlara teslim olmak, böylece bir tedavi geliştirip hayatına anlam katabilmelerini sağlamak istiyordu... Harika! Oldukça mantıklı bir son.