Linux 7.0 yayınlandı, bu haber neden ana akım medyada hiç yer almıyor?

Fatih1453

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar. "Linux 7.0 yayınlandı, sizce ana akım medya bunu haber yapar mı? Yoksa yine magazin haberleri arasında kaybolup gider miyiz?" Şu an dünya genelinde en güncel kararlı sürüm 6.x serisinde (muhtemelen 6.8 veya 6.9 civarlarındayız).

Şu an dünya genelinde en güncel kararlı sürüm 6.x serisinde (muhtemelen 6.8 veya 6.9 civarlar...webp

Linux ticari olmayan bir işletim sistemidir ve bu nedenle çok fazla reklam veya medya ilgisi görmez. Sonuçta iyi mi yoksa kötü mü olduğu önemsizdir. Diğer işletim sistemleri kar elde etmek zorundadır ve bu nedenle çeşitli platformlarda sürekli olarak tanıtılır, bu da çok sayıda tüketiciyi satın almaya teşvik eder.

Bence Linux gerçekten iyi bir işletim sistemi olsa da, Windows gibi diğer işletim sistemleri kadar ilgi görmeyecek, bunun sebebi kötü olması değil, birçok kişi için çok karmaşık ve anlaşılmaz olması. Haber kuruluşları muhtemelen sadece Windows 12'nin piyasaya sürülmesi gibi büyük olayları haber yapacaklardır, bu da bazıları için Linux'tan daha ilgi çekici olabilir, oysa birçok kişi Linux'un varlığından bile haberdar değil. Ben şahsen Linux'u ikincil bir işletim sistemi olarak kullanıyorum ve gerçekten harika olmasına rağmen, büyük şirketler kadar "ana akım" olmadığı için Windows veya macOS gibi işletim sistemleri kadar ilgi görmeyeceğini düşünüyorum.

Çünkü genel olarak halk bu konuya ilgi duymuyor. Muhtemelen nüfusun büyük çoğunluğuna bunun ne olduğunu, nerede bulunduğunu ve yeni bir sürümün aslında ne anlama geldiğini açıklamak gerekecektir ki bu da bir haber makalesinin kapsamını aşacaktır.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri