MSI 4K 144Hz monitör açılıyor ama görüntü vermiyor?

galasahne

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, bilgisayarımda ana monitör olarak 144Hz yenileme hızına sahip bir MSI 4K monitör kullanıyorum. Şimdiye kadar mükemmel çalışıyordu. Ancak bugün bilgisayarımı açtığımda monitör siyah kaldı. Ekran zaten açıktı, çünkü hafif griydi, olabildiğince siyahtı.

Az önce giriş yaptım ve neler olduğunu gördüm. Monitör gri kaldı, ancak bir süre sonra renkli çizgiler belirdi ve fareyi hareket ettirdikçe bu çizgiler arttı. İşte bir fotoğrafı.

Şimdi bunun sebebinin ne olabileceğini, neden aniden çalışmayı durdurduğunu ve sorunu nasıl çözebileceğimi merak ediyorum.

Monitörü birkaç kez açıp kapatmayı, hem DisplayPort kablosunu hem de güç kaynağını çıkarıp tekrar takmayı ve bilgisayarı birkaç kez yeniden başlatmayı denedim. Hiçbiri işe yaramadı. Ancak monitör bilgisayar tarafından tanınıyor bunu zaten test ettim.

Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Bu tür bir soruna çözüm bilen var mı?

Şimdiden teşekkürler.

monitorumbozulmusolabilirmi.webp

Üzücü bir durum olmuş. OSD menüsü görünmüyorsa ve sadece garip çizgiler gösteriyorsa, monitör büyük olasılıkla bozuktur.

Cihaz hala açılış mesajını veya ekran menüsünü gösteriyor mu? Göstermiyorsa, panel veya sürücüleri muhtemelen arızalıdır. Ne yazık ki, yüksek elektrik tüketimleri nedeniyle oldukça ısınıyorlar ve çoğu monitörde, soğutma onları daha kalın, daha çirkin ve daha pahalı hale getireceği için ısıyı kötü bir şekilde dağıtıyorlar. Bu uzun süreli sıcak hava dalgası sırasında, panelin güç elektroniğinde aşınma ve yıpranma çok büyük oluyor. Belirli bir sıcaklık aşılırsa sürücüler anında bozuluyor.

Günümüzde monitörler ve diğer elektronik cihazlar sık sık bozuluyor. Küresel ısınma sadece penguenler için kötü değil. Doğrudan veya dolaylı olarak insanlar için de kötü.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri