Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

OLED monitör bir seçenek olabilir mi

precise

Kıdemli Üye
Herkese merhaba 🫠 Satın alma tavsiyesi almadan önce OLED monitörün benim için bir seçenek olup olmadığını açıklığa kavuşturmak istedim.

Nedeni ise zamanın %90'ında yalnızca Diablo 4 gibi ARPG'yi sabit bir GUI ile oynuyorum. Birkaç hafta oyun oynayarak takılmayı seviyorum. Hala ara sıra PUBG oynuyorum ama bu benim için önemsiz. OLED benim için uygun değilse Mini LED bir sonraki iyi bir seçenek olabilir mi?

Fikrileriniz ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese merhaba 🫠 Satın alma tavsiyesi almadan önce OLED monitörün benim için bir seçenek olup olmadığını açıklığa kavuşturmak istedim.

Nedeni ise zamanın %90'ında yalnızca Diablo 4 gibi ARPG'yi sabit bir GUI ile oynuyorum. Birkaç hafta oyun oynayarak takılmayı seviyorum. Hala ara sıra PUBG oynuyorum ama bu benim için önemsiz. OLED benim için uygun değilse Mini LED bir sonraki iyi bir seçenek olabilir mi?

Tam olarak neyi başarmak istiyorsunuz? Oyunlar OLED veya Mini LED ile daha iyi olamaz. Oyun için OLED önerende var önermeyende ama en mantıklısı oyun monitörleridir.

OLED'e karşı temel argüman fiyattır, ancak bu genellikle hızlı bir şekilde değişebilir. İlk IPS monitörler, TN monitörlerden veya VA monitörlerden önemli ölçüde daha pahalıydı. OLED'i tercih ettiğinizde öncelikle cüzdanınız karar verir. OLED ile oyunlardan memnun kalan çok arkadaşım var @Boreas28 OLED önermese de deneyip görmedikçe bilemezsin ve deneyip gören bir çok arkadaşım var oyun oynarken OLED kullanan gayet memnunlar.

Tam olarak neyi başarmak istiyorsunuz? Oyunlar OLED veya Mini LED ile daha iyi olamaz. Oyun için OLED önerende var önermeyende ama en mantıklısı oyun monitörleridir.
Bende çok yazı konu okudum bu konuyla ilgili OLED oyun için önerenler çok olmasına rağmen Monitör yanma riski olduğunu söylüyorlar.

Oyun monitörlerinden vazgeçmeyin diyebilirim, OLED monitör kullanmadım ama aynı hızı alamayabilirsiniz.

OLED neden olmasın olabilir ama fiyat etkili olabilir yüksek bir hız bekliyorsan fiyatta ona göre artabilir.