Oyun için RAM seçimi 32 GB yüksek gecikme mi 16 GB düşük gecikme mi?

kurak_murat

Kayıtlı Kullanıcı
Daha yüksek gecikme süresine sahip 32 GB RAM'i mi yoksa daha düşük gecikme süresine sahip 16 GB RAM'i mi tercih edersiniz.

Oyun oynarken hangisinden daha çok fayda görürüm?
  • CL46 ve 5600 MT/s gibi yüksek gecikme sürelerine sahip 32 GB bellek.
  • CL30/32 gibi düşük gecikme sürelerine ve 6000 MT/s hızına sahip 16 GB bellek.
Oyun oynamak için CL30/32'ye ihtiyacım olduğu söylendi, ancak aynı zamanda düşük gecikme süresinin abartıldığını ve sadece %5-10 daha fazla performans sağladığını okudum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu depolama ihtiyaçlarınıza bağlıdır. 16 GB'ı aşarsanız, dahili depolamanın ne kadar hızlı olduğu önemli değildir veriler milyonlarca kat daha yavaş olan sabit diske aktarılacaktır.

Eğer 16 GB gibi yüksek performanslı bir RAM'iniz varsa, küçük programları daha hızlı çalıştırabilirsiniz, ancak büyük programları hiç çalıştıramazsınız. Bununla birlikte, 32 GB RAM'iniz varsa, büyük programları da çalıştırabilirsiniz.

Oyunlarda durum değişir. Eğer oyunun tamamı 16 GB'a veya işletim sisteminizin izin verdiği miktara sığıyorsa, daha hızlı RAM'de özellikle hızlı çalışır. Ancak oyun veri yüklüyorsa, bunu daha doğrudan sabit diskten yapması gerekir ve önceden çok fazla veri depolayamaz. AAA oyunlar 100 GB veya daha fazla yer kaplar 32 GB veya daha iyisi 64 GB'ınız varsa, oyun verilerinin çok daha fazlası önceden yüklenebilir ve milisaniyeler veya saniyeler yerine mikrosaniyeler içinde kullanılabilir hale gelir. Bu, seviyeler arasındaki yükleme sürelerini ve açık dünya oyunlarında çok hızlı ve çok uzağa hareket ettiğinizde oluşan takılmaları ortadan kaldırır.

Hocam teşekkür ederim anlatımınız mantıklı geldi. Benim kullanımım daha çok oyun odaklı olacak, aynı anda çok fazla ağır program açık tutmuyorum. Mümkünse bütçeyi biraz artırıp 32 GB 6000 MT/s CL30/32 almak zaten ikisinin ortasını bulmak olur. Ben de sanırım o tarafa yöneleceğim. Teşekkürler hocam.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri