Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Oyun oynama yeteneğimi kaybettim

yusufbcak

Kayıtlı Kullanıcı
Biliyorsunuz, yorucu bir iş gününün ardından güzel bir oyun oynayarak vakit geçirmeyi her zaman çok sevmişimdir. Kendinize bir fincan çay yaparsınız, rahat bir koltuğa oturursunuz ve birkaç saatliğine başka dünyalara yolculuk edersiniz, tüm önemli sorunlarınızı unutursunuz. Enerjinizi yeniden toplarsınız. Ama son zamanlarda eve geldiğimde, bir süre monitöre yapışmış bir şekilde oturuyorum, ne oynayacağımı bilmiyorum bu çok garip.

Bilgisayarı açıyorum, biraz oturuyorum, hiçbir fikrim olmadan oyunlara göz atıyorum ve sonra kapatıyorum. Nedense, sadece bir açıklamaya dayanarak ilgimi çekecek, değerli veya değerli bir şey bile bulamıyorum.

İnternette her zaman keşfedilecek, izlenecek, öğrenilecek, okunacak bir şeyler olduğu açık. Ancak zihnin zamanını geçirebileceği başka yollara da ihtiyacı var. Sadece oyunlarda dünyayı kurtaran bir Ferelden kahramanı olduğunuzu. Ya da "Hatta vatandaş bile değilsiniz" diyerek tüm zorlukların üstesinden gelip dünyayı kurtardığınızı.

Bu rahatsızlığı daha önce yaşadınız mı ve nasıl başa çıktınız diye merak ediyordum.

Ben de benzer bir duygu yaşadığımda, sevmediğim şeyin oyunlar değil, hayatım olduğunu fark ettim. Spor yapmaya başladım, 20 kilo verdim, iş değiştirdim, rutinimi tekrar düzene soktum, yeterince uyumaya başladım ve beslenmemi ayarladım. Şimdi, iki yıldır, işten sonra ve hafta sonları aynı sevgi ve coşkuyla oyun oynuyorum. Vücut geliştirici oldum demiyorum, sadece fanatizm olmadan fiziksel zindeliğime ve bununla birlikte iç huzuruma odaklanıyorum.

Basit bir çözüm gibi görünüyor. Canınız tekrar oyun oynamaya gelene kadar oynamıyorsunuz ve canınız tekrar oyun oynamaya başladığında, hakkında en az bilgi sahibi olduğunuz bir oyunu seçip ilk üç saat boyunca başka hiçbir içerik olmadan oynuyorsunuz. Telefonunuzu beş metre uzağa koymak daha da iyi. Bu yöntem her seferinde işe yaradı. Oyunlar oynamanın keyfini hatırlamama gerçekten yardımcı olan son oyun Death's Door oldu.

Ben de oyunu mükemmel oynadığımı sanıyordum. Ama Days Gone'ı inanılmaz derecede keyifle oynuyorum. Hiç beklemiyordum. Oynaması çok keyifli, sıkıcı değil, her şey ilgi çekici. Kendi kendime "Hmm, bu garip. Özel bir şey değil ama bir şeyler var." diye düşündüm.

Bir süredir iş yerinde The King is Watching oynuyorum ve gerçekten bağımlısı oldum. Ama nedense ikinci kez 314. haftayı geçemiyorum. Umarım ne olduğunu çözebilirim. Uzun zaman önce aldığım Hitman'ı (ikinci bölüm) yükledim ve her şeyi yavaş ve dikkatlice keşfetmenin, aynı şeyi tekrar oynamanın ve bir cinayetin yeni bir şekilde nasıl işlendiğini görmenin tadını çıkarıyorum.

Önerim, tükettiğiniz içeriği daraltmanız gerekiyor. Önünüze çıkan her şeyi (veya şu anda popüler olan her şeyi) oynarsanız, ilginizi kaybedersiniz. İçeriğinizi sınırladığınızda, keyif almak daha kolay hale gelir. Bu yüzden, yüklediğiniz tüm oyunlar silin, sizin için ilgi çekici olan bir veya iki tanesini seçin ve onları bitene kadar oynayın.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri