R5 5600 sistem için RTX 2060 Super yükseltme fikri?

kollecim

Kayıtlı Kullanıcı
Selam millet, sistemim şöyle: Ryzen 5 5600, RX 570, Xigmatek 600W PSU. Ben genelde FPS oyunları oynuyorum, yani hikaye odaklı AAA oyunlarla pek işim yok. Ama FiveM’de yayın da yapmak istiyorum ve buradan NVENC meselesi çıktı aklıma. AMD’nin kartlarında NVENC biraz zayıf diye ikinci el RTX 2060 Super düşünüyorum.

İkinci elde RTX 2060 Super için makul fiyat aralığı nedir? “Şu fiyat alınır, şundan fazlası kaçırılır” gibi bir fikir verebilir misiniz? Alternatif kartlar var mı ki performans/VRAM olarak mantıklı olsun? İkinci el alırken nelere dikkat etmeliyim, özellikle fan/soğutma, coil whine, termal macun gibi?

Kısaca FPS ve yayın odaklı bir yükseltme olarak RTX 2060 Super mantıklı mı, yoksa başka bir seçenek daha mı akıllıca olur? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

2K oynamıyorsan 2060 Super’in 8 GB’ı yeter. Ama geleceğe dönük bir yükseltme istiyorsan 3060 Ti veya 6700 XT daha güvenli olur.

Gigabyte, ASUS veya MSI tercih et. Sapphire / Zotac de fena değil ama 2060 Super’de markalar arasında fark çok büyük değil.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri