Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Termal macunu değiştirme zamanı mı geldi mi?

can1710

Kayıtlı Kullanıcı
Oyunlarda işlemci sıcaklığı 70°C, en yüksek sıcaklık noktası ise 91°C. Ekran kartı 4070 Super Inno 3D Twin X2. Sıcaklıklar daha önce çok daha düşüktü, ne kadar süredir böyle olduğunu hatırlamıyorum ama yüksek olduklarını açıkça fark ediyordum. Performans düşüşü yok. Bellek sıcaklığı 50°C, bu yüzden termal pedlere dokunmayacağım. Fanlar %100 hızda çalışıyor.

Not: Sökmesi korkutucu, bu yüzden hiçbir şeyin değiştirilmesine gerek olmadığını duymak isterim. Dizüstü bilgisayarlarda birçok kez termal macunu değiştirdim ve kendi bilgisayarımı da topladım. Mümkün olmalı, ama kesinlikle korkutucu.

Termal pedleri termal macunla birlikte değiştirin. Karmaşık bir işlem gibi görünüyor ve ilk seferinde uğraşmak istememiştim. Ama her şeyi doğru yaparsanız, özellikle de en çok ısınan noktada, GPU sıcaklıklarının ne kadar düşeceğine şaşıracaksınız. Yani, ihtiyacınız olan pedlerin tam kalınlığını öğrenin.

Ekran kartının termal macununu değiştirme zamanı geldi.
Honeywell PTM 7950 önerilir, ya da başka bir termal macun da kullanılabilir. Bence yeni Arctic MX-6 gibi aşırı sıvı akışına neden olan macunlardan kaçınmak en iyisidir.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri