Thunderbolt 4 doğru ayarları veri hızı nasıl olmalı?

Tunahanj1j

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, birkaç gün önce 14 TB'lık sabit disklerimi değiştirmek hakkında soru sormuştum ve çok iyi yardım almıştım. Ardından harici bir sabit disk kutusu (FANTEC QB-X2U31R USB3.2 Gen2 RAID) satın aldım ve bugün elime ulaştı.

2 TB'lık bir Seagate Exos sürücü ile kurulumunu yaptım. Özellikle 80 Gbps veri aktarımı için bir USB-C - USB-C Thunderbolt 5 kablosu satın aldım ve anakartımın (Asus ROG Z690 Formula) Thunderbolt 4 portuna taktım. Her şey çalışıyor, sürücü algılanıyor.

Ardından bir test çalıştırmayı denedim, ancak yalnızca ekran görüntüsünde gösterilen hızı aldım.Okuma hızı (MB/sn) 204,97 Yazma hızı (MB/s) 204,59Bir yerde hata mı yaptım acaba? Sabit disk kutusunun üzerinde bile 10 Gbit/s hız belirtiliyor.Evet, hızlar konusunda oldukça yeniyim/daha önce hiç anlamamıştım.

14 terabaytlık sabit disk bol miktarda depolama alanı sunuyor, ancak ortalama olarak saniyede 190 ila 220 MB'tan fazla hız sağlayamıyor. 7200 RPM hızında dönen standart bir HDD. 80 gigabit (yani saniyede 10 gigabayt) istiyorsanız, yeterince hızlı bir NVMe SSD PCIe 5.0'ı doğrudan uyumlu bir anakarta bağlamanız gerekecek!

SSD'ler, uyumlu anakartlarda saniyede 14.900 megabayta kadar hızlara ulaşabiliyor, bu da yaklaşık olarak saniyede 120 gigabite denk geliyor.

Ayrıca, ROG Maximus Z690 Formula'nız yalnızca saniyede 40 gigabit hızında Thunderbolt 4'ü destekliyor. Bir Thunderbolt 4 kablosu yeterli olurdu.

Aynı durum 2 TB'lık Seagate sürücü için de geçerlidir, tıpkı 14 TB'lık model için olduğu gibi. Saniyede 40 gigabit hız istiyorsanız, daha hızlı depolama ortamı satın almanız gerekecek!

Konuyu okuyanlar
3 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri