Windows 10 Denetim Masası ve Ayarlar Sorunlarını Giderme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vurgun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

Vurgun

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün Windows 10 ile ilgili bir sorunla karşılaştım. Yamaları yükleyip yeniden başlattıktan sonra Denetim Masası ve Ayarlar'ı açamadım ve "Bu işlem, bu bilgisayardaki kısıtlamalar nedeniyle iptal edildi. Lütfen sistem yöneticinizle iletişime geçin." mesajı görüntülendi.

Çözüm şu şekildedir:

Başlat - Çalıştır - gpedit.msc'yi açarak Yerel Grup İlkesi'ni, Kullanıcı Yapılandırması - Yönetim Şablonları - Denetim Masası'nı açın ve "Denetim Masası ve Bilgisayar ayarlarına erişimi engelle" seçeneğini "Devre dışı" olarak ayarlayın.

Paylaşımınız için teşekkürler! Bu sorun genellikle Windows güncellemeleri sonrası oluşan politika çakışmalarından kaynaklanabiliyor.

Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit.msc) sadece Pro ve Enterprise sürümlerinde bulunduğu için, **Windows 10 Home** kullananlar aynı işlemi Kayıt Defteri üzerinden şu adımla yapabilirler:

1. `HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer` yoluna gidin.
2. NoControlPanel değerini bulun ve 0 yapın.

Emeğinize sağlık, benzer sorun yaşayanlar için çok faydalı bir ipucu.

Bugün Windows 10 ile ilgili bir sorunla karşılaştım. Yamaları yükleyip yeniden başlattıktan sonra Denetim Masası ve Ayarlar'ı açamadım ve "Bu işlem, bu bilgisayardaki kısıtlamalar nedeniyle iptal edildi. Lütfen sistem yöneticinizle iletişime geçin." mesajı görüntülendi.

Çözüm şu şekildedir:

Başlat - Çalıştır - gpedit.msc'yi açarak Yerel Grup İlkesi'ni, Kullanıcı Yapılandırması - Yönetim Şablonları - Denetim Masası'nı açın ve "Denetim Masası ve Bilgisayar ayarlarına erişimi engelle" seçeneğini "Devre dışı" olarak ayarlayın.
Teşekkürler dostum aydınlatma için, umarız ki bu sorun ile karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur.

TechFoumTR Blog Yazıları