Windows 11 ve SSD'ye Geçiş

gezgin Çevrimdışı

gezgin

Moderatör
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
19
1
16
5
Yeni bir projeye başlamak istiyorum. Başlamadan önce foruma bunun iyi bir fikir olup olmadığını ve projeyi nasıl yürüteceğime dair adım adım talimatlar alıp alamayacağımı sormak istiyorum.

İşte: Kız kardeşim vefat etti ve bana iki bilgisayarı verildi. PC1 daha eski ve Windows 11'i çalıştıramıyor. Küçük ama hızlı bir SSD'si var.

PC 2 daha yeni ve Windows 11'i bir HDD'de çalıştırıyor.

Yapmayı düşündüğüm şey, SSD'ler popüler olduktan kısa bir süre sonra okuduğum bir şey. Benim durumumda, bu, SSD'yi PC1'den alıp PC2'ye takmak olurdu. Windows 11'i SSD'ye koyardım. Üzerindeki tek şey bu olurdu. Şu anda kullandığım PC'deki tüm veriler, PC2'deki 1 TB HDD'ye aktarılırdı.

Bu pratik mi? Windows'u ayrı bir SSD'de çalıştırmanın çok daha hızlı olduğu söylendi.

By_KuŞ Çevrimdışı

By_KuŞ

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
163
7
173
45
İzmir
Win 11'i SSD'ye temiz bir şekilde yüklemek istiyorsanız veya SSD, HDD'yi klonlamak için çok küçükse, bir Win 11 önyükleme USB'si oluşturun ve HDD'yi çıkarıp SSD'yi bilgisayarınıza takın. BIOS'a önyükleme yapın ve önyükleme sırasını önce USB olarak değiştirin. USB'den önyükleme yapın ve SSD'deki her şeyi silerek Windows'u yükleme talimatlarını izleyin. Elbette, SSD'de saklamak istediğiniz bir şey varsa, bu prosedüre başlamadan önce kopyaladığınızdan emin olun. Sistem SSD'den önyükleme yapıyorsa, tamamdır, ardından HDD'yi yeniden yükleyebilir, önyükleme sırasının önce SSD olduğundan emin olabilir ve veri sürücüsü olarak yeniden bölümlendirebilirsiniz. Değilse, yeniden yükleyebileceğiniz ve önyükleme yapabileceğiniz HD'niz hala var. Başlamadan önce bu videoyu izleyin

ve not alın. Anlamadığınız bir şey varsa ek bilgi arayın. Aslında ilk başta duyulduğu kadar karmaşık değil.

291Konular
715Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye