Windows 11 yavaşladı ne yapabilirim?

behnance

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar, son zamanlarda Windows 11’de ciddi bir yavaşlama fark ettim. Açılış süresi uzun, uygulamalar geç açılıyor ve genel performans düşmüş gibi.
Sistemim:
Ryzen 5 5600X
16 GB ram
RTX 3060
1 SSD + 1 HDD
Gereksiz uygulamaları kaldırdım. Arka planda çalışan programları kapattım. Güncellemeleri kontrol ettim. Ama yine de bir fark göremedim. Windows 11’de yavaşlama sorunu yaşayan var mı? Temiz kurulum şart mı yoksa başka yollar var mı? Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum, şimdiden teşekkürler!

SSD doluluk oranına bakmanı öneririm. Eğer dolmaya yaklaşmışsa hız ciddi şekilde düşüyor. Biraz boşaltınca performans normale dönebilir.

Selam arkadaşlar, son zamanlarda Windows 11’de ciddi bir yavaşlama fark ettim. Açılış süresi uzun, uygulamalar geç açılıyor ve genel performans düşmüş gibi.
Sistemim:
Ryzen 5 5600X
16 GB RAM
RTX 3060
1 SSD + 1 HDD
Gereksiz uygulamaları kaldırdım. Arka planda çalışan programları kapattım. Güncellemeleri kontrol ettim. Ama yine de bir fark göremedim. Windows 11’de yavaşlama sorunu yaşayan var mı? Temiz kurulum şart mı yoksa başka yollar var mı? Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum, şimdiden teşekkürler!
Windows Update’leri kontrol ettin mi? Ben güncellemeleri erteliyordum, bazı kritik patch’ler gelince performans düzeldi. Özellikle chipset ve GPU sürücülerini güncelle.

Görev yöneticisinde hangi işlem çok kaynak çekiyor bak. Bazen antivirüs veya OneDrive gibi uygulamalar CPU ve disk kullanıyor, onları geçici olarak durdurmak performansı artırıyor.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri