Windows 11 Yavaşlama ve Gecikme Sorunları?

ferhatpamuk

Kayıtlı Kullanıcı
Windows 11'i kurdum. Bu çok uzun zaman önceydi ve dizüstü bilgisayarımın günlük işlerde neden yavaşladığını anlayamıyordum. Son zamanlarda Chrome'da birkaç sekme açmakta bile zorlanıyordu ve sadece 24 GB ram'im var.

Dün bir Youtube kanalında haftalık teknoloji haberlerini izliyordum. Tam da Windows 11'in hatalı olduğu ve insanların Windows 10'a geri döndüğü haberine denk geldim.

Bundan önce, tüm gecikmeleri ve yavaşlamaları donanımıma bağlıyordum. Microsoft'un bu kadar kötü bir iş çıkardığını bir türlü hayal edemiyordum. Bilmiyorum, şimdi tekrar Windows 10'a ayarlıyorum. Beni aptal olduğum için falan eleştirebilirsiniz ama bundan önce bu gecikmelerin, yavaşlamaların ve hataların nedenlerini anlamaya ayıracak boş zamanım yoktu.

Selam, kendini kesinlikle suçlama! 24 GB RAM ile Chrome'da takılma yaşaman normal değil; bu tamamen yazılımsal bir optimizasyon sorununa işaret ediyor.

Windows 11 görsel olarak şık olsa da, arka plan süreçleri ve animasyonlar bazen donanımı gereksiz yorabiliyor. Windows 10 hala çok daha stabil ve performans odaklı bir sistem. Temiz bir kurulumla Windows 10'a dönmek, cihazının nefes almasını sağlayacaktır.

Geçişten sonra performans farkını paylaşırsan diğer kullanıcılara da rehberlik etmiş olursun. Kolay gelsin!

Windows 10 geri dönün veya Linux alt yapısı kullanın. Windows 11 sistem altı bir çok yazılım çalıştırdığı için berbat ötesi.