Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Windows 11’de kapatılması gereken servisler neler?

YErdogan

Kayıtlı Kullanıcı
Windows 11 kullanıyorum ve son zamanlarda sistem boşta bile RAM tüketimi ve arka plan işlem sayısı dikkatimi çekmeye başladı. Görev Yöneticisi’ne baktığımda onlarca servis çalışıyor ama hangisi gerçekten gerekli, hangisi gereksiz ayırt etmek zor. İnternette şu servisleri kapatın performans artar diyen çok fazla liste var ama çoğu birbirinin kopyası gibi. Açıkçası rastgele servis kapatıp sistemi bozmak da istemiyorum. Windows 11’de gerçekten performansa etki eden, güvenle devre dışı bırakılabilecek servisler var mı?

Kapatılması gereken servislerden önce performansa etki eden ayarlamalardan başlarsanız daha etkili olur. Sonra kapatılması gereken servislere geçersiniz.
Temiz kurulum yaptıktan sonra kullandığım (tavsiye ederim) optimizasyon ve gereksiz servislerin kapatılmasına ait videolu anlatım:
Anlatımda ayrıntılı olarak açıklamalar var. Şunu, şunu kullanıyorsanız kapatın veya açık kalsın. Şu tür uygulamalarla işiniz oluyorsa açık kalsın vb. Ayrıca yoğun sistem kaynakalarını tüketir, kapatırsak daha iyi performas elde ederiz şeklindeki açıklamalar. Bunlara dikkat ederseniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Windows 11 Performans Ayarları - 1.Bölüm
(NOT: Optimizasyon videoları toplamda 4 bölüm içerir. Diğer bölümleri paylaşımcının Youtube ana sayfasından bulabilirsiniz.)

Bundan sonraki aşamada;
Windows 11 Gereksiz Hizmetlere geçiyor. Yine açıklayıcı anlatım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Windows 11 Gereksiz Hizmetler
(Tek bölümden oluşan videodur)

Son düzenleme:

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri