Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

Windows sistem güncelleştirmesi KB5050009'u yüklemiyor

umutaksamlisesii

Kıdemli Üye
Aşağıdaki liste belirli hataları göstermektedir. MS Destek ile iletişime geçtim, ancak orada da başarılı olamadım. mediacreationtool kullanarak bir onarım yapmayı denedim. USB yükleyici çalıştırıldığında, diski onaramadığını ve bu nedenle önyükleme yaptığını söyledi. Ancak adil olmak gerekirse, diske yüklemede çok az sorun var. İyi önyükleme yapıyor, programları iyi çalıştırıyor, yalnızca Windows güncelleştirmesini (KB5050009) yüklemiyor. Bu forumun bunu düzeltebileceğini umuyorum.

Windows Güvenlik Güncelleştirmesi (KB5050009)
Birden fazla denemede yükleme başarısız oldu.
Hata kodu 0x800f0922

Windows 11, sürüm 24H2 (onarım sürümü)
Bazı güncelleştirme dosyaları eksik veya sorunlu.
Güncelleştirmeyi daha sonra tekrar indirmeyi deneyeceğiz.
Hata kodu: 0x80070003.

Hata: SetupDiag ani alt düzey hatası bildiriyor.
Son İşlem:
Hata: 0x80070003 - 0x20008
LogEntry: 2025-01-18 03:35:31, Hata CHostIsUEFICompliantChecker başarısız oldu. Ana bilgisayarın UEFI disk düzeni olup olmadığı kontrol edilemedi. HRESULT = 0x80070003[gle=0x00000001]

Windows 11 Pro

Hata kodu 0x800f0922 genellikle Windows Update ile ilgili bir sorun olduğunda oluşur. İşte bazı yaygın nedenler ve çözümler.

1. Yetersiz Alan, Bu hata, sistem ayrılmış bölümünde 500 MB'tan az boş alan varsa oluşabilir. Biraz alan boşaltmanız gerekebilir.
  2. .NET Framework Sorunları, .NET Framework'ün en son sürümünün yüklü ve etkinleştirilmiş olduğundan emin olun. Bunu Windows Özellikleri'ne gidip .NET Framework ile ilgili tüm kutuları işaretleyerek yapabilirsiniz.
  3. Güvenlik Duvarı Ayarları, Bazen, güvenlik duvarınız güncellemeyi engelleyebilir. Güvenlik duvarınızı geçici olarak kapatmayı deneyin ve güncellemenin geçip geçmediğine bakın.
  4. Bozuk Zamanlanmış Görev, Bu hata, güncelleştirmeleri yüklerken bozuk bir zamanlanmış görevden de kaynaklanabilir. CBS.log dosyasını kontrol etmek daha fazla ayrıntı sağlayabilir.

Aşağıdaki liste belirli hataları göstermektedir. MS Destek ile iletişime geçtim, ancak orada da başarılı olamadım. mediacreationtool kullanarak bir onarım yapmayı denedim. USB yükleyici çalıştırıldığında, diski onaramadığını ve bu nedenle önyükleme yaptığını söyledi. Ancak adil olmak gerekirse, diske yüklemede çok az sorun var. İyi önyükleme yapıyor, programları iyi çalıştırıyor, yalnızca Windows güncelleştirmesini (KB5050009) yüklemiyor. Bu forumun bunu düzeltebileceğini umuyorum.

Windows Güvenlik Güncelleştirmesi (KB5050009)
Birden fazla denemede yükleme başarısız oldu.
Hata kodu 0x800f0922

Windows 11, sürüm 24H2 (onarım sürümü)
Bazı güncelleştirme dosyaları eksik veya sorunlu.
Güncelleştirmeyi daha sonra tekrar indirmeyi deneyeceğiz.
Hata kodu: 0x80070003.

Hata: SetupDiag ani alt düzey hatası bildiriyor.
Son İşlem:
Hata: 0x80070003 - 0x20008
LogEntry: 2025-01-18 03:35:31, Hata CHostIsUEFICompliantChecker başarısız oldu. Ana bilgisayarın UEFI disk düzeni olup olmadığı kontrol edilemedi. HRESULT = 0x80070003[gle=0x00000001]

Windows 11 Pro

Bir geri yükleme noktası oluşturun, Güncellemeyi kaldırır. Ana Windows güncellemesine geri dönün. Güncellemeleri kontrol et düğmesi görüntülenmelidir. İndirme işlemi sürecektir. Diğer güncellemeler gibi yüklenecektir. İki veya üç kez yeniden başlatılır. Bundan sonra, güncellemeyi yüklemek için yeniden başlatmanızı isteyip istemediğini görmek için Windows güncelleme sayfasına geri dönebilirsiniz.