Yapay zeka yaratıcılığı öldürüyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan denizk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

denizk

Yapay Zeka ah yapay zeka vah yapay zeka :D

Dünya şu anda bunu güçlü bir şekilde benimsiyor ve giderek daha fazla bilinen bir isim haline geliyor. Bunu yazmak, düzenlemek, programlamak ve hatta hayalini kurduğunuz forma girmenize yardımcı olacak bir fitness rutini sağlamak için kullanabiliyorsunuz.

Yapay zeka o kadar güçlü ki ihtiyaçlarınıza göre tamamen özelleştirilebilir.

Ancak yaratıcı tarafta, yaratıcılığı öldürüyor mu yoksa artırıyor mu?

Siz ne düşünüyorsunuz ve cevabınızı nasıl haklı çıkarıyorsunuz?

Kesinlikle yaratıcılığı öldürüyor. Yapay zeka olmadığında daha çok düşünür ve saatlerce araştırma yapardım, ancak şimdi yapay zeka aynı şeyi dakikalar içinde yapıyor. Daha çok düşünmediğimde ve daha çok çalışmadığımda kendi yaratıcı yönümü keşfedemiyorum. İş akışımı iyileştiriyor ancak aynı zamanda yaratıcılığımı da elimden alıyor.

Yakın zamana kadar ChatGPT için ödeme yapıyordum.

Artık belirli şeyler hakkında bana bilgi vermesini isteyemediğimi fark ettim çünkü bu premium bir özellik. Sonra ChatGPT'den önce bunların hepsini kendim yaptığımı ve bunların hepsini onun devralmasına izin verdiğimi fark ettim.

Şimdi tekrar kendim yapmaya ve bundan tekrar keyif almaya başladım.

Yapay zekaya bulaşmak çok kolay ama yine de onun hakkında olabildiğince çok şey bilmenin önemli olduğunu düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla yapay zeka iki ucu keskin bir kılıçtır çünkü yaratıcılığa uygulandığında hem olumlu hem de olumsuz yanları vardır.

Bir yandan, sanatçıların dikkatini daha yaratıcı görevlere vermesini sağlar çünkü AI tekrarlayan görevlerin yürütülmesini devralabilir. Öte yandan, AI'nın aşırı kullanımı özgünlüğe engeldir çünkü yalnızca insan derinliğinden yoksun aynı işleri yaratabilir.

Yapay Zeka yaratıcılığı öldürmüyor. Hatta yaratıcılığı artırmaya bile yardımcı olduğuna inanıyorum. Yapay Zeka kullanılarak üretilen içerik, yalnızca yaratıcı çalışmaların temeli olarak hareket eden mükemmel bir kaynaktır. Şu anda, yapay zekanın yaratıcı çalışmalar ve tasarımlar söz konusu olduğunda yaratacağı değişiklikleri gerçekten dört gözle bekliyorum.

Mesele şu ki, birçok insan AI kullanarak web siteleri oluşturuyor ve bu iyi bir fikir değil. Oluşturulan web sitelerinin çoğu, sahibinin yaratıcılığının omurgasıdır ve AI kullanmak her şeyi ortadan kaldırır.

Tüm öğrenme ve gelişim becerileri nerede?

Yapay zekaya gelince, yaratıcılığı artırıp artırmadığı veya öldürüp öldürmediği konusunda, bireyin yapay zekayı nasıl kullandığına bağlı olduğunu söyleyebilirim. Ben kendim yapay zeka kullanıyorum ancak yaratıcılığıma yardımcı olması ve ne hakkında yazacağım konusunda fikirlere yardımcı olması için kullanıyorum. Bazı insanların yapay zekayı yaratıcı olmak için kullanmak yerine, işi onlar için yapıyormuş gibi kullandığını gördüm ve bu noktada bazılarının yaratıcılığını öldürdüğünü düşünüyorum.

Bana göre, AI birçok yönden yaratıcılığı öldürüyor ancak belirli alanlardaki önemini tamamen göz ardı edemeyiz. Gerçekten, belirli açılardan oyunun kurallarını değiştirdi ancak birçok kişi hala AI tarafından üretilen içeriğin insanları tembelleştireceğine inanıyor ve bu tamamen doğru çünkü yaratıcılığımızı engelleyebilirken diğerleri yaratıcılığa ilham verdiğini savunuyor. Sonuç olarak, AI'nın aşırı kullanımının yaratıcılığı öldürdüğüne inanıyorum.

Yapay zeka, özellikle yazarken ve işimin ortasında kaybolduğumda becerilerimi ve yaratıcılığımı artırmaya yardımcı olan bir araçtır, yapay zeka araçlarını beni yönlendirmek için asistan olarak kullanırım ve oradan devam ederim. Yaratıcılığımızı geliştirmek ve onu öldürmemek için çok kullanışlı bir araç olduğunu görebilirsiniz.

TechFoumTR Blog Yazıları