Yeni Anakart'ta eski SSD'den nasıl önyükleme yapılacağına dair yardım

erdalşahin

Kayıtlı Kullanıcı
Anakartım ASROCK H510M-HDV/M2 perakende ve bir disk SSD Patriot P300 512GB NVME M.2 PCIE GEN 3 X4 olan bir bilgisayarım var.
Elimde Windows 10 Pro yüklü eski bir SSD Apacer 240GB var.
Eski Apacer'ı önyükleme sürücüsü olarak ayarlamak istiyorum ancak:

BIOS'ta
1. SATA diski olarak tanınıyor
2. Önyükleme menüsünde görünmüyor. Önyükleme yöneticisinde yalnızca daha yeni NvMe gösteriliyor.
3. NVME diskini çıkardığımda kullanılabilir bir önyükleme diski yok.

Eski SSD'yi önyükleme diski yapmak için bazı BIOS ayarları olmalı ancak bulamıyorum.
Herhangi bir yardım takdir edilir.

Eski SSD'niz muhtemelen hata vermeden önyükleme yapmayacaktır. Eski SSD'nin yeni anakartın gerektirdiği doğru sürücülere sahip olduğundan çok şüpheliyim. Ancak bu eski SSD çalışıyorsa, bilgisayarın varlığını bilmesi için önce bios'ta tanınması gerekir. Ayrıca eski SSD'yi başka bir bilgisayara takıp farklı bir bilgisayardaki bios'un sürücüyü tanıyıp tanımayacağını da deneyebilirsiniz

Bu, eski SSD'yi neden çalıştırmak istediğinize bağlıdır. Sadece kişisel önemli dosyalarınızı çıkarmak istiyorsanız, uygun bir HDD'den USB apart kullanarak SSD'yi bilgisayarınıza bağlayarak bunu yapabilirsiniz. Daha yeni SSD'de herhangi bir işletim sisteminiz olmadığı için kullanmak istiyorsanız, muhtemelen işe yaramayacaktır çünkü eski SSD'deki sürücüler o kart için olmayacaktır. Bunu söyledikten sonra, farklı bilgisayarlarda SSD veya HDD kurulumu kullanarak bilgisayar çalıştırdım. Windows 10 çoğunlukla kendi kendine düzeliyor gibi görünüyor ancak yeni bir kartta hiç denemedim. Eski SSD'yi birinci SATA portuna takabilir ve bilgisayarın önyükleme yapıp yapmadığına bakabilirsiniz. Günümüzde SATA portlarının belirlendiğini düşünmemiştim ancak bazı anakartların "ana" (çok eski bir terim) SATA portu olarak belirlendiğini duydum.

Eski SSD'nizin 0 portunda olmadığından emin olun ve SSD'nin bulunduğu son sistemin ne kadar eski olduğuna bağlı olarak muhtemelen eski BIOS'a geçmeniz gerekecektir.

Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul 15 günlük hava durumu

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları

T.C.K'nın 5651 Sayılı yasasına göre BTK Tarafından onaylı ve yer sağlayıcı konumunda olan web sitelerinin bünyesinde barınan içerikleri kontrol etme sorumluluğu bulunmuyor. Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir.