Herkese merhaba, tamamen acemi biriyim ve Windows'un devre dışı bırakılmış olmasına rağmen sürekli zorunlu güncellemeleri beni çıldırttığı için Linux'a geçmek istiyorum. Bilgisayarımı çoğunlukla oyun oynamak ve internette gezinmek için kullanıyorum. Bu yüzden biraz araştırma yaptım, ancak Linux'un o kadar çok farklı dağıtımı var ki, yeni başlayan biri olarak tamamen kaybolmuş durumdayım.
Oyunlar oynamak için ağırlıklı olarak Steam kullanıyorum, ardından Battle.net (Starcraft vb.), EA ve Riot oyunlarını oynuyorum. Bu nedenle, nispeten basit bir arayüze sahip (çünkü yeni başlayan biriyim) ve bahsettiğim başlatıcılarla iyi çalışan bir dağıtım seçmek güzel olurdu.
AMD'nin Linux ile oldukça iyi çalıştığını duydum, bu da sistemim tamamen AMD tabanlı olduğu için avantajlı.
Şimdi de sistemin kendisine geçelim.
Başka sorularınız olursa benimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Dediğim gibi, öncelik oynamak.
Oyunlar oynamak için ağırlıklı olarak Steam kullanıyorum, ardından Battle.net (Starcraft vb.), EA ve Riot oyunlarını oynuyorum. Bu nedenle, nispeten basit bir arayüze sahip (çünkü yeni başlayan biriyim) ve bahsettiğim başlatıcılarla iyi çalışan bir dağıtım seçmek güzel olurdu.
AMD'nin Linux ile oldukça iyi çalıştığını duydum, bu da sistemim tamamen AMD tabanlı olduğu için avantajlı.
Şimdi de sistemin kendisine geçelim.
- ekran kartı: AMD Radeon RX 7900 XTX 24 GB
- İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D 8 Çekirdekli (4.70 GHz)
- ram: Corsair 2x16GB DDR5-6000
- Anakart: Asus TUF Gaming B850-Plus
Başka sorularınız olursa benimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Dediğim gibi, öncelik oynamak.